Monday, December 31, 2012

Hari Terakhir di Tahun 2012

Assalamualaikum..
hai hai hai semua!
diam tak diam, kita dah pun berada di hari terakhir bulan terakhir bagi tahun 2012..
dalam masa 24 jam aje lagi kita akan melangkah ke tahun 2013..
mudah-mudahan tahun 2012 menjanjikan kenangan terindah buat kita semua..
dan tahun 2013 memberi lebih sinar dalam kehidupan kita..

* kesian nombor 2 tu dah dipinggirkan..hihi

persiapan kahwin sy??
masih lagi berjalan seperti biasa..
cuma agak perlahanlah yea..hihi
sy kena listkan perkara yg perlu dibuat dalam bulan Januari nie..
2 bulan lagi menjelang majlis..
takut!! berdebar-debar!! macam-macam adaaa...
hahaha..pe pun, keep cool!! (^_^)

Sunday, December 30, 2012

Teaser : Baju Nikah

Assalamualaikum..
selamat berhujung minggu semua!!
pada yang melangsungkan perkahwinan, Selamat Pengantin Baru!

ok, entri kali nie sy nk cerita tentang baju nikah..
act baju ni dah pun siap 2 hari lepas..
cuma lmbt update..
baju ni sy anta kat tukang jahit since bulan 7..
lama kan..
tapi faham-faham je lah..dah namanya tukang jahit, banyak lagi baju nak disiapkan..
tapi takkan nak tunggu sehari sebelum nikah baru nak siap..
so, terpaksalah di'push' jugak..

Alhamdulillah siap jugak, cuma kain je perlu dibesarkan sikit coz agak 'kesempitan' yea..haha
al-maklumlah time g ukur badan tu sy 'kecik' lagi..ahax
baju incik tunang pun tak siap lagi..seluar je dah siap..huhu
hopefully siaplah cepat..

ok, pic kat bawah ni teaser baju nikah sy..
kain ni sy beli sekali dengan baju incik tunang dekat Casa Moda..
kebetulan masa beli tu tengah sale macam sekarang ni..
so, siap pakej sekali lah..cuma tak termasuk sampin..
terpaksalah cari sampin kat kedai lain..
dan baru je beli sampin tu baru-baru ni..
suke3! >_<
wahhh tetiba excited pulak..haha


baju ni nampak agak kosong yea..
just dimeriahkan dengan kain lace..
so, nanti akak sy akan tambah manik-manik kat baju ni..
nak harapkan sy yang jahit manik tu?? oh tidakkk!!! haha..
kita tunggu hasilnya nanti ok! hii..tak sabar sudaaa

Saturday, December 29, 2012

70 Hari Aje Lagi


Assalamualaikum..
hai semua!
cepatnya masa berlalu..
diam tak diam tinggal 70 hari menjelang majlis Raikan Cinta..
Alhamdulillah banyak perkara yang telah pun diuruskan..
tapi masih ada lagi yang belum selesai..oh my wedding!!
tunggu next update lah yea..hii

Thursday, December 27, 2012

73 Hari : Tempah Kad Kahwin

Assalamualaikum..

erm, arini baru berkesempatan update blog..
semalam tak larat dah..

al-kisah semalam, sy+mak+incik tunang ke Melaka untuk pilih design kad kahwin..
act sy dah booking masa ada Pameran Raja Sehari di Tesco Melaka dah lama dah..
tapi dirasakan awal lagi, bulan 1 baru nak setelkan semua tu..
erm, tapi bila call syarikat tu die kate proses untuk siapkan kad ambil masa lebih kurang sebulan..
so terpaksalah tempah jugak dalam hujung tahun ni..
harap-harap sempat siap sebelum bulan 2..
in shaa Allah..

Alhamdulillah urusan kami dipermudahkan dan kebetulan bos besar syarikat tu ada sekali di ofisnya..
proses memilih design kad tak lah mengambil masa yg lama..
details pengantin pula sy dah sediakan awal-awal dari rumah, so senang sikit lah urusannya kan..
contoh-contoh kad ada dalam pic yg sempat sy snap ni, macam-macam adaaaa...
jenuh jugak la nak memilihnya..rambang mata kot..haha
tapi akhirnya kami sepakat untuk pilih design yg jarang-jarang org buat..
macam mana?? tungguuuu kad sy nanti yea >_<


lepas settlekan urusan tempah kad, kami ke Rest. Asam Pedas pe tah namanya..hihi
al-maklumlah dah tengahari dan perut ni berjoget riang pulak..
dah sampai Melaka, wajiblah makan asam pedas kan..hurmmm sedappp..

ok, selesai makan kami shopping sekejap di FS di Batu Berendam..
tak lama pun shopping..
then, kami ke kedai yg jual coconut shakes di Batu Berendam jugak..
tak pernah rasa kan, so teringin sangat nak rasa...hurmmm not bad!
sedap jugaklah..hihi

ok, balik rumah akak sy dulu cz nak solat dulu..
makan-makan jap dan tak lama kat situ, kami pun bergerak balik ke PD..
sebelum tu, sempat snap-snap pics dulu dengan anak buah sy yg bambam ni..hihi
miss them so much!


ok, itu aje buat masa ni..
next entri sy akan cerita tentang welcome board, guestbook etc..
daaa~

Tuesday, December 25, 2012

74 Hari : Ujian HIV & Borang Nikah

Assalamualaikum ..

hurm, menjelang 74 hari je lagi majlis kami..
harap-harap semuanya ok!
semalam, kami plan nak amik borang nikah dekat PAID PD dan setelkan beberapa hal..
sebab kebetulan incik tunang cuti semalam..
tengah hari tu kami keluar dan terus ke PAID PD untuk amik borang nikah..
Alhamdulillah lah sebab belum 'lunch hour' mereka dan tak ramai orang..
so, tak perlulah tunggu lama..
bila sampai turn kami, pegawai bertugas tu juz tanya dtg atas urusan apa..
so, jawapannya nak amik borang nikah la..hihi
pegawai tu pun amik 2 borang untuk kami..
pastu diterangkan satu persatu maklumat yg perlu diisi dalam borang..
memang sangat jelas..terbaiklah!!
tak lama pun kami kat situ, then setelkan urusan di PD..

HIV Test Kit 

plan on da spot, ujian HIV!
baik kami buat terus cz da kebetulan keluar..
oleh sebab kami tau KK PD sangat ramai orang, so kami terus ke KK Lukut..
memang sangat tak ramai kat situ..tapi masa tu 'lunch hour'!! oh no!!
kami terpaksa tunggu setengah jam kat situ sementara pukul 2.00 ptg..haha
tepat pukul 2.00, kami daftar dan diberi 2 borang untuk diisi..
satunya berkenaan maklumat peribadi dan satu lagi soalan berkenaan HIV..
selesai isi borang, kami terus ke Bilik Rawatan untuk ujian darah..

incik tunang sy dipanggil terlebih dulu..
so, sy tengok jela..hihi
Alhamdulillah incik tunang negatif HIV..
ok next, turn sy!! haha..
adoiii kenapalah PPP lelaki ni tak pakai sarung tangan.. 
senang-senang je sentuh tgn ku ini..huh!(kata hatiku)
sebelum diketip jari nie, PPP tu terangkan dulu..
kalau ada 1 je line kat alat ujian tu, maknanya negatif HIV..
dan kalau ada 2 line kat alat tu maknanya positif..tapi tak semestinya positif HIV..
nanti ada ujian susulan..ok fine!!
tak sakit pun cz sy da biasa dicucuk jarum masa derma darah..hihi
Alhamdulillah, 1 line je yg keluar kat alat tu..
so, sy negatif HIV!! 
ok, SETTLE 1 kerja!!
pasnie nak mengadap borang nikah pulak yea..

"bukan senang tau nak kahwin ni"
tu la ayat yg keluar dari mulut PPP yg buat ujian HIV kami..hihi
betul3!!!

# utk makluman, tempoh sah laku Ujian HIV adalah 6 bulan dari tarikh ujian..terima kasih! hihi..
(ada tulis dalam borang ujian nie yea)

Sunday, December 16, 2012

DIY #1 : Special Doorgift

Assalamualaikum..
selamat berhujung minggu semua..!!

arini saya nak kongsikan sikit tentang projek DIY saya yg dah pun siap..
DIY doorgift..
act doorgift nie untuk yg special je..
special la sangatkan..haha
maybe utk kawan-kawan rapat saya dan kawan-kawan mak..
buat pun tak lah banyak sangat..
pada mulanya botol ni dihias dengan reben je kat atas penutupnya..
tapi, baru-baru ni saya dapat idea dari ex-b2b yang hias botol kaca dia dengan kain felt dan bunga diletakkan atas kain felt tu..
jadinya, saya pinjamlah idea dia tu..hehe

oleh sebab saya sukakan quilling, saya pun gunakanlah quilling bunga-bungaan untuk deko botol kaca ni..
agak rumit juga nak buat bunga ni dan perlukan kesabaran..
maklumlah nak kena gulung kertas yg banyak..
tapi, dengan bantuan anak buah saya kerja saya jadi senang!! hihi..
Alhamdulillah, akhirnya saya dapat siapkan deko untuk kesemua 60+ biji botol kaca..

cara nak buatnya senang aje..
saya gunakan kain felt, gam UHU dan quilling..
kain felt tu saya guntingkan bentuk bunga kemudian saya tampalkan kat atas penutup botol menggunakan gam UHU..
bunga tu tak perlulah terlalu besar..
kemudian, saya lekatkan bunga+daun dari quilling kat atas kain felt tadi..
siap!! simple kan..semudah 1 2 3..ahaha
kalau nak cantik lagi, ikatkan botol kaca tu dengan reben..
lagi nampak comel >_<
tapi saya belum beli reben, so simpan dulu hasrat tu..hihi
jom tengok hasilnya..



Thursday, December 13, 2012

Hukum Pemakaian Inai Bercorak Mengikut Syarak

Gambar sekadar hiasan.

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-88 yang bersidang pada 2 Oktober 2009 telah membincangkan Hukum Pemakaian Inai Bercorak Mengikut Syarak. Muzakarah telah memutuskan bahawa:
  1. Pemakaian inai pada kedua tangan dan kaki adalah diharuskan bagi wanita sama ada yang telah berkahwin atau belum selagi mana tidak menimbulkan fitnah.
  2. Walau bagaimanapun, kadar pemakaian inai di kedua-dua tangan dan kaki adalah terhad sehingga pergelangan tangan dan buku lali sahaja, manakala warna yang digunakan tidak bersifat kekal seperti tatu dan mengandungi sebarang unsur yang meragukan. Mengenai corak atau ukiran yang digunakan pula, corak dan ukiran daun dan tumbuh-tumbuhan adalah dibenarkan, manakala corak-corak haiwan, lambang dewa-dewa atau ajaran atau apa jua gambaran yang bertentangan dengan syarak adalah dilarang.
  3. Pemakaian inai pada kedua tangan dan kaki bagi lelaki adalah tidak diharuskan kecuali pada sebilangan jari bagi pengantin semasa majlis perkahwinan dan juga untuk tujuan perubatan.

Sumber : e-fatwa

Inai/Henna Perkahwinan

Assalamualaikum..

inai!! 
haha..tetiba teringin pulak nak pakai inai ukir-ukir nie utk nikah..
bukannya dapat pakai selalu kan..
inilah masanya..hii
so, carilah kat google..
macam-macam rupa corak ada..
harga pun bergantung pada corak yg dipilihdan ada juga yg tawarkan pakej..
ada yg mahal, ada yg murah..
pandai-pandailah cari yea..
kebanyakannya area Selangor, maknanya kalau nak ke tempat saya ada caj tambahan untuk transport..

Alhamdulillah..
saya dah jumpa harga yg agak berpatutan..
dan baru je deal dengan tuan tanah henna >_<
hihi..
masanya untuk kumpul duit untuk dapatkan perkhidmatan henna itu..lalala~
hopefully memuaskan hati saya nanti..

saya suka corak yg agak simple..
antaranya...



Tuesday, December 11, 2012

Raikan Cinta 88 Hari Lagi


Assalamualaikum..
Alhamdulillah, at last dapat kembali berblogging..yeeehaaaa~
sebulan tak dpt menulis kat blog nie disebabkan masalah internet kat rumah nie lagi..
kalau online pun guna mobile internet maxis..
tak puas kot..huhu

eh, melalut pulak..hihi
erm tengok nombor kat atas tu, cantik kan??
Raikan Cinta 88 Hari Lagi..
wahhhh....tinggal lebih kurang 2 bulan, 3 minggu dan 1 hari lagi menjelang majlis saya..
in shaa Allah..
mudah-mudahan semuanya berjalan lancar..

sekarang pun masih lagi sibuk dengan projek DIY saya..
Alhamdulillah guestbook untuk saya dan tunang dah pun siap..
welcome board untuk 2 pihak pun dah siap..
centerpieces dan deco untuk meja guestbook siap jugak..
tinggal lagi dok mengadap hiasan doorgift je skrg nie..

kad??  lum tempah lagi..hahaha
semuanya nak buat bulan 1 nie..
HIV test, setelkan borang nikah lagi..
adoiiiii banyaknya nak kena buat..

nasiblah bilik n ruang tamu dah pun siap dicat..
Alhamdulillah, kurang sikitlah keje tu..
harap-harapnya, tak adalah yg tertinggal dan dibuat last minute..
takut kalut je nanti..huhu

oklah, nanti saya sambung lagi dengan teaser projek saya yg dah pun siap yea :)

Sunday, November 04, 2012

Hujung minggu yg sibuk!

Assalamualaikum..

salam ahad semua!
apa program hujung minggu korang yea??
mesti ada yang sibuk mengemas rumah, berkelah, mengadap komputer dll kn..
program saya pula??
saya sibuk dengan apam comei dan coklat handmade la..
al-maklumlah, sejak jadi 'suri-rumah' ni kenalah cari duit dengan bisnes..haha

semalam saya sibuk menyiapkan 100 biji apam untuk tempahan..
taklah banyak sangat kan??
tapi.......disebabkan banyak apam yang tak jadi, kenalah buat lagi dan lagi..
jenuh jugak nak menghabiskan 3 adunan..fuhhh~
tah kenapalah apam ni buat hal pulak..
ada yang tak berapa masak, tak naik (gebu) dan lava filling terkeluar..
so, takkan lah nak bagi orang yang tak perfect kan??
tu yang kena buat sampai semuanya cukup 100 biji dan ok!!
bayangkan dari pukul 1.30 ptg sampai pukul 11.00 mlm baru selesai semuanya..
berhenti pun untuk solat..
letihhhh nya...
untunglah sebab ada pembantu (anak buah) untuk selesaikan masalah ni..
kalau sorang-sorang, jenuh sampai arini pun belum tentu siap..
so, yang tak berapa nak jadi tu ada dalam tupperware untuk dimakan!
banyak kot..haha makan sampai lebam~

arini pulak, saya sibuk menyiapkan coklat oreo untuk dijual..
Alhamdulillah dapatlah menyiapkan 100 biji pagi tadi dengan bantuan anak buah saya juga..hii
jadi, petang-petang ni bolehlah bersantai >_< 

jum cuci mata tengok hasil kerja tangan saya..hii



Friday, November 02, 2012

Quilling Mode

Assalamualaikum..
salam Jumaat semua!!
hurm, dekat 2 minggu tak berblogging nie..
sibuk mengadap quilling..
al-maklumlah persediaan untuk wedding nanti..hehe

korang tau ke apa quilling tu?? 
cuba search guna encik google yea :)
senang cerita, quilling ni satu seni menggulung kertas untuk dijadikan bentuk contohnya bunga, haiwan dll.
cuba tengok contoh gambar kat bawah ni..
cantik kan??!!

frame = sumber : Lin Handmade Greetings Card

tujuan utama saya buat quilling ni??
mestilah untuk wedding saya nanti :)
DIY kan lebih jimat kos..
so, saya dah pun prepare untuk guestbook, frame n welcome board..
lepas wedding nanti, baru review yea :) hii..

cover guestbook = sumber : Share Your Love With Cards

so, untuk beginners yang berminat dengan seni quilling ni bolehlah beli setnya di blog Lin Handmade Greetings Card yea!! >_<

Sunday, October 21, 2012

20.10.2012

Assalamualaikum..

syukur Alhamdulillah..
semalam 20.10.2012 genaplah 11 bulan ikatan pertunangan saya dengan incik tunang..
betul juga kata orang..
bila dah bertunang ni macam-macam dugaan yang dihadapi..
memang pun..saya setuju!!
sebabnya saya dah pun mengalaminya..

tapi Alhamdulillah kami dapat laluinya..
yang penting ialah bertolak ansur dengan pasangan kita..
gaduh tu, biasalah..
tapi sekejap je..tak boleh nak lama-lama..

diharapkan kami dapat lalui alam pertunangan ini sehingga ke majlis terima nikahnya nanti..
insyaAllah..
hanya tinggal lebih kurang 4 bulan sahaja lagi..
*counting days*

Monday, October 15, 2012

Takwim Persekolahan 2013

Assalamualaikum..

Takwim Persekolahan tahun depan dah pun dikeluarkan oleh KPM..
jom cek kat sini kalau gambar kat bwh ni xberapa nak clear..

sebenarnya bukan apa, bagi mereka yang ingin melangsungkan perkahwinan pada tahun depan, takwim ni sangat penting..
kebanyakannya akan memilih musim cuti sekolah untuk buat majlis..
kenapa yea?? 
mungkin bagi memudahkan sanak saudara yang jauh utk berkumpul..
ada macam-macam pendapat..
terserahlah kepada mereka..
xkiralah tarikh apa sekalipun, kahwin tetap kahwin kan..hihi

tetapi tidak pada saya..hii
nak tau kenapa??
erm, saya ni tinggal di salah satu pusat peranginan kat Malaysia ni..
so, bila cuti sekolah..pantai-pantai dan hotel-hotel lah yang menjadi perhatian semua orang..
oleh sebab tu, akan berlakulah 'jammed' yang paling orang xsuka..
kalau nak g makan kenduri sampai sanggup bersesak-sesak di jalan raya..
sanggupkah korang??
kesian korang kan..

Alhamdulillah tarikh majlis yg saya pilih xtermasuk dalam cuti sekolah..
so, lega sikitlah kot kalau nak ke majlis saya nt >_<



Saturday, October 13, 2012

Jemput Cuci Mata

Assalamualaikum..
haha..dah xde keje lah ni kan..
so jum layan je design apam comei saya ni..
kat dalamnya ada filling strawberry, blueberry dan orange..
nak rasa?? 




Thursday, October 11, 2012

Resipi : Apam Comei Cik Aisyah

 Assalamualaikum..

apam comei kembali..haha
ok, kali ni saya nak berkongsi resipi apam comei..
act resipi ni pun saya amik dari Encik Google..
so, setelah ditambahbaikkan terhasillah apam comei ni..

Bahan-bahannya :
1. Tepung gandum - 260g
2. Gula halus - 220g (saya guna 160g aje sbb letak filling)
3. Telur - 3 biji Gred A (haruslah dari peti sejuk) saya guna 4 biji telur gred D/E
4. Susu cair / susu segar - 150 ml (saya gunakan susu segar DL perisa strawberi..hihi)
5. Baking powder - 3 sudu kecil
6. Ovalette - 2 sudu kecil (saya guna 2 sudu kecil supaya apam lebih lembut)
7. Esen vanilla - secukup rasa (saya guna 2 sudu kecil utk kurangkan bau hanyir telur)
8. Pewarna (ikut suka koranglah yea)
9. Filling (pun ikut suka korang)

Cara membuatnya :
1. Mula-mula, pukul telur sehingga kembang (dgn kelajuan paling maxima). - Gambar 1
2. Masukkan gula dan kacau kembali (dgn kelajuan minima). - Gambar 2
3. Masukkan tepung sedikit demi sedikit berselang seli dgn susu. Teruskan kacau adunan. - Gambar 3 & 4










5. Masukkan 3 sudu kecil baking powder. - Tiada dalam gambar
6. Masukkan 2 sudu kecil ovalette. - Gambar 6
7. Campurkan 2 sudu kecil esen vanilla. - Gambar 7












8. Adunan dah pun siap..!!
9. Bahagikan adunan tadi kepada beberapa bahagian dan letakkan pewarna ikut citarasa korang.
10. Kemudian, masukkan adunan tadi ke dalam piping bag. Filling pun letak dalam piping bag sekali yea.
11. Susun mangkuk kertas (paper cups) di dalam bekas acuan lompang (bekas merah tu).

















12. Didihkan air di dalam kukus terlebih dahulu.
13. Sambil tu, pipingkan adunan 1/2 daripada mangkuk kertas. Kemudian letakkan filling.
13. Tutup kembali dengan adunan sehingga penuh (jgn terlalu penuh yea..agak-agakla cz nanti dia nak kembang)
14. So, dah siapkan..apa lagi, kukuslah sampai masak yea..(dalam 10-15min)

Inilah hasil kreativiti saya..hihi..comei x?? :)
















# utk buah oren tu saya letakkan filling orange dan buah kiwi pulak saya letakkan filling kiwi..
Best..!! hihi..
Senang je kan..Selamat Mencuba..!! >_<

Wednesday, October 10, 2012

Conteng-conteng

Assalamualaikum..

taraaa..
apam comei kembali lagi..hihi
ok, inilah hasil selepas 3 kali cubaan..
konon-konon nak tunjuk kreatif sangatlah ni..
so, inilah hasilnya..
macam-macam rupa ada..
buah strawberi, kiwi, tembikai (xberapa nk jadi), bug dll..

ini gambar selepas contengan dibuat


dan yang ni pulak selepas apam dikukus


comei tak??
bila dah jadi macam ni rasa sayang pulak nak makan..hihi
so, dah boleh buat bisnes ke belum erk??
haha..berangan pulak..

Hobi Baru

Assalamualaikum...
hai hai hai..
saya nie sekejap ada sekejap xde kat blog ni kn..hee
al-maklumlah, kemalasan melanda..
hari ni tiba-tiba datang pulak mood nak mengedit blog comel ni..haha

tadaaa...
blog saya sudah berwajah baru..
*>_<*
so, mood pun baru jugaklah..
hihi..

erm, bercerita tentang hobi baru..
nak tau ke?? hurmm..
hobi ke?? tahlah..
sebenarnya cuma keinginan mencuba aje..
so dipendekkan ceritanya..
saya ni dah lama teringin sangat buat apam polkadot..
tengok org buat nampak kiut miut sangat..
jadi, baru-baru ni saya pun carilah resipi di Google n tgk video di Youtube..
jumpa tu memanglah jumpa..
tapi nak membuatnya, xtaulah apa yg akan terjadi..haha

bila bahan-bahan yg diperlukan dah ada, operasi pun bermulalah..
ok, utk kesekian kalinya..cubaan pertama saya gagal..sedih jgaklah :(
sebab apa gagal, xpastilah..mungkin bahan-bahan dicampurkan xikut turutan yg betul..
tapi xpe..saya nak cuba lagi..
so, esoknya saya buat lagi..cubaan kedua jadi jugaklah tapi saya guna 1/2 adunan aje..
sebabnya takut membazir lagi..hihi

bila dah seronok buat apam ni, saya pun buat lagi selang seharinya..
Alhamdulillah cubaan ketiga betul-betul menjadi..
gembira sangat!!~ haha..
so, xsia-sia saya mencuba lagi..

Cubaan 1


Cubaan 2













Cubaan 3













nyum nyum *_*
*filling nya adalah blueberry..bukan blackberry yea..hii~

Saturday, March 17, 2012

at last..saya dapat kek..!!

assalamualaikum..
Alhamdulillah, akhirnya saya dapat kek arijadi..haha
walaupun arijadi saya seminggu yang lepas, sekurang-kurangnye xla kempunan nak makan kek..
hehe..
tq so much to my lovely incik tunang coz belikan 2 slices oreo cheese cake nie..
cayang kamo..!! ^^
nyum nyum..sedap sangat okeh..hee
(nie sume nak menggemokkan saya kan..ahax)

tadaa..nie la kek nye..
CTNA-KZ 
(short form my full name)

Friday, March 09, 2012

One Year Older..Alhamdulillah~

assalamualaikum..
 Alhamdulillah syukur ke hadratMu Ya ALLAH..
aku masih mampu bernafas pada hari ini dengan izinMu..

Ya ALLAH, 
semakin jauh langkah umurku meniti hari..
ku pohon hidayahMu..
moga di hari lahirku ini..
Kau berkatilah umurku..
dan izinkan aku semakin dekat dengan redhaMu..

Ya ALLAH, 
panjangkanlah usiaku..
agar lebih lama aku dapat mentaati Mu..
Jadikanlah kehidupan ini seperti ladang..
moga di akhirat kelak ku mengutip hasilnya..

Ya ALLAH, 
tambahkanlah amalanku di saat bertambah usiaku..
Jadikanlah cahayaMu yang bersinar menyinari jalanku..
Rehatku adalah rantaian zikir..
Rantai yang ku kalungkan pada leherku..
Sebagai tanda cintaku padaMu..

Ya ALLAH, 
Engkau tidak mensia-siakan segala usahaku..
Mencari haruman Syurga ciptaanMu..
Tempat rehat dan nikmat abadi..
Amin..

nota kaki :: ari jadi saya = ex-boss tmpt keje saya..en izwan yg sdg mengerjakan umrah..selamat hari lahir!! semoga dapat mengerjakan umrah dgn sempurna..amin~

Wednesday, February 15, 2012

Quilling Frame

assalamualaikum..
erm setelah saya cuba membuat 1st quilling art, saya buat frame pula untuk projek baru saya ^_^
inilah hasilnya setelah berhari-hari berusaha menyiapkannya.
tapi belum siap sepenuhnya lagi..
jom quilling bersama saya.. 
hee..


 


 


 




  



Monday, February 13, 2012

13 Tahun Pemergian Ayahanda

assalamualaikum..

13 Februari 2012..
genaplah 13 tahun pemergian ayahanda tercinta buat selama-lamanya..
Allah lebih sayangkan ayah..
semoga ayah sentiasa tenang di SANA dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..
amin~~

-al fatihah-

Thursday, February 09, 2012

My 1st Quilling Arts

assalamualaikum..
erm da banyak hari blog nie tak diupdate..
al-maklumlah, bz cket..hee
ok, dalam entri kali nie saya nak berkongsi kejayaan saya buat quilling..
berjaya ke?? tunggu komen dari yang pakar..
kalau korang nak tau, saya terjumpa blog kak lin melalui blog orang lain..
rayau punya rayau terjumpalah craft products for sale!!..suke2!!
thanx kak lin, saya memang teringin sangat nak belajar sendiri ^_^
jadinya, on da spot saya beli dan bayar tau..punyalah excited..
then, semalam baru je dapat barangnya..
seharianlah saya mengadap benda nie..
seronok juga buat benda nie tapi kena banyak bersabar dengan kerumitannya..
so, inilah hasilnya..!! ^_^


..ladybug + flower..

burung ke itik tah yang berlove2..hehe

..bunga two-tone : my 1st try..

..rama-rama cutie..


ok, itu aje buat masa ni..nantikan hasil quilling yang lain dari saya di entri yang lain
(mengikut kerajinan saya) heee....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...