Showing posts with label veil. Show all posts
Showing posts with label veil. Show all posts

Tuesday, July 02, 2013

Review Nikah #3 : Nikah Outfit

Assalamualaikum..
selamat petang!

sy sambung lagi review nikah..
kali nie nak citer pasal baju nikah dan yg sewaktu dengannya..
entri sebelum nie sy citer pasal Majlis Akad Nikah kan..
so, boleh tengok balik outfit sy kat situ..
cuma kali nie sy citer detail sikit..

inspirasi baju nikah sy cenggini la kononya..
baju kurung moden..
simple tapi cantik sangat!!

Tuesday, February 26, 2013

11 Hari : Misi Selesai

Assalamualaikum..
hai dear..
amacam projek kahwin korg??
hopefully dah banyak progress nya..

Alhamdulillah..
projek kahwin sy banyak yg dah settle..
tinggal 11 hari lagi..
macam tak percaya lagi nie..hii
next week is my big day..ohhh nervous nya..

ok, jom cek projek yg dah siap..

BAJU NIKAH
sy tempah jahit manik kat kawan my sis..
amat memuaskan hati.

PEARL HB 
done completely..my sis tolong..hii
at last, tercapai jugak hasrat nak buat pearl HB nie..


BUNGA ROZEK B2B
siap dengan jayanya..hehe
hopefully dapat jumpa rakan b2b yg dtg nanti..


DOORGIFT
done packaging!! dgn bantuan mak, my sis n anak buah..
next week baru blh packing dlm beg..yeayyy

MR & MRS
projek bantal hiasan lagi..

VEIL NIKAH
barang-barang dah beli : lace, kain dan pearl..
tunggu masa nak merealisasikan veil idaman..haha
belum start menjahit lagi..

Monday, February 18, 2013

19 Hari : Sempat ke Nak DIY Veil Nikah???

Assalamualaikum..
hai dear sekalian..
mohon pendapat korg la..huhu

agak-agak sempat tak kalau sy nk DIY veil nikah sy sendiri??
nak tempah, takut org dah tak terima..huhu
nak buat simple je..
yg penting puas hati..
helppppp meeeee!!! 

lebih kurang macam nie la..
tapi kecik sikit..

sumber : google

arggghhhh...
e_e

Monday, February 11, 2013

27 Hari : Perihal Veil Nikah

Assalamualaikum..
hai rakan² b2b..
sure korg sibuk dengan persiapan masing² kan..
makin dekat harinya, makin banyak keje..

oklah, untuk entri nie sy nak kongsikan kisah veil nikah sy..
sure korg menDIY veil nikah masing² kan..
tapi sy awal² lagi dah tempah kat rakan melalui on9..
coz sy suka hasil rekaan veil dia..

gambar kat bawah tu adalah hasil veil yg sy tempah..
masa terima dari pos laju, sy dah ada rasa yg tak menyenangkan..
then, bila tengok..hurmmm
sy sgt tak berpuas hati dengan veil tu..
lain diminta, lain yg sy dapat..
kecewa sgt masa tu..
tapi nak buat macam mana kan..
takkan nak pulangkan balik..
cost veil nie = RM 120 include postage..
bising jugaklah mak sy..huhu

act sy mintak veil yg ada beads berterabur..
tapi bila dapat veil yg berlace, sy tak terkata apa..
cantik tu mmg cantik tapi...ntahlah bukan kehendak sy..
tetap tak cantik di mata sy..
kaler veil nie sgt tak matching dengan baju sy..
walaupun sy dah bagi contoh kain pada dia..
kecewa lagi..
kalau sy tau jadi macam nie, baik sy buat sendiri ok..

then, veil nie duduk jelah dalam almari..
tak tau nak buat apa..
kalau sy jual, ada ke b2b yg nak beli??
hurmm..

backup plan, sy terpaksalah sewa veil kat mana² butik..
mujurlah kawan sy nie mak andam, so sy terus ty dia n nak mintak sewa..
dia pun ok je..
Alhamdulillah..
sy jumpa jalan penyelesaian..
tapi rasa kecewa tetap ada..


veil nie kaler PEACH dan lace nya PUTIH..

ada ke b2b yg berminat nak beli nie?? huhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...