Showing posts with label teaser. Show all posts
Showing posts with label teaser. Show all posts

Saturday, February 16, 2013

Teaser : Bunga Tangan Felt


Assalamualaikum..

untuk entri nie sy juz nak share teaser HB sy yg dah 70% siap..
sy gunakan rose felt sepenuhnya..
sy dahpun kongsikan cara buat rose felt dalam entri nie DIY #10 : Rose Felt..
so, boleh rujuk situ yea..

act, HB nie adalah 2nd try..
yg 1st try tu, tak berapa nak ok coz sy juz tampalkan manik kat bhgn tengah bunga ros dan 
takde dawai untuk dicucukkan pada span..
sy juz tampal dawai lepas rose felt siap..so blkgnya tak kemas la..
Alhamdulillah 2nd try ok jugakla cume nampak plak dawai-dawai kaler hijau tu..
kalau tau, baik sy guna dawai silver tuh..huh
tapi, takpe lah..dah siap pun..hihi

ok skrg, jom tengok HB sy kat bawah nie..

bulat n kecik semacam jeq HB sy nie...hahaha

yg nie dah dipakaikan 'skirt' untuk sementara..
tapiii kena touch-up lagik..

mikrofon!! sy gunakan benda nie sebagai asasnya..
namanya pemegang HB..(suke suki je bagi name)
sy beli kat kedai bunga..harganya RM5.90 (depends pada kedai la)
so, sy juz cucukkan rose felt yg dah siap kat span tuh..
senang je kn..tak payah bersusah payah buat pemegang sendiri..hii
>_<

Tuesday, January 01, 2013

DIY #2 : Pantun

Assalamualaikum..
salam tahun baru semua!!

di kerajinan ni, sy nak update tentang projek DIY sy..
pantun!
act pantun ni dah lama sgt siap..
masa ni konon² rajinlah katakan..hihi
pantun ni adalah pantun orang lama yg digunakan dalam majlis² perkahwinan oleh emcee..
supaya tak lapuk ditelan zaman kan..
sy search pantun² ni di Google..
kalau nak pantun moden, bolehlah reka sendiri atau cari di Google yea..

so, sy printkan aje pantun² ni di atas kertas A4 biasa..
kemudian sy tampalkan pula di atas card..
dan laminate!
ok, untuk hiasan sy masih gunakan bunga quilling yea..
sebab sy mula sukakan quilling..hihi
kalau tak biasa dengan quilling, boleh tampalkan bunga² lain yang sedia ada..
senang je..

tujuan sy buat pantun ni??
erm, tunggguuu..
review after wedding yea..





Sunday, December 30, 2012

Teaser : Baju Nikah

Assalamualaikum..
selamat berhujung minggu semua!!
pada yang melangsungkan perkahwinan, Selamat Pengantin Baru!

ok, entri kali nie sy nk cerita tentang baju nikah..
act baju ni dah pun siap 2 hari lepas..
cuma lmbt update..
baju ni sy anta kat tukang jahit since bulan 7..
lama kan..
tapi faham-faham je lah..dah namanya tukang jahit, banyak lagi baju nak disiapkan..
tapi takkan nak tunggu sehari sebelum nikah baru nak siap..
so, terpaksalah di'push' jugak..

Alhamdulillah siap jugak, cuma kain je perlu dibesarkan sikit coz agak 'kesempitan' yea..haha
al-maklumlah time g ukur badan tu sy 'kecik' lagi..ahax
baju incik tunang pun tak siap lagi..seluar je dah siap..huhu
hopefully siaplah cepat..

ok, pic kat bawah ni teaser baju nikah sy..
kain ni sy beli sekali dengan baju incik tunang dekat Casa Moda..
kebetulan masa beli tu tengah sale macam sekarang ni..
so, siap pakej sekali lah..cuma tak termasuk sampin..
terpaksalah cari sampin kat kedai lain..
dan baru je beli sampin tu baru-baru ni..
suke3! >_<
wahhh tetiba excited pulak..haha


baju ni nampak agak kosong yea..
just dimeriahkan dengan kain lace..
so, nanti akak sy akan tambah manik-manik kat baju ni..
nak harapkan sy yang jahit manik tu?? oh tidakkk!!! haha..
kita tunggu hasilnya nanti ok! hii..tak sabar sudaaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...