Showing posts with label tanah rata. Show all posts
Showing posts with label tanah rata. Show all posts

Tuesday, June 11, 2013

Puncak Arabella Apartment @CH

Assalamualaikum..
hai si cantek b2b, ex b2b n others..

entri kali nie sy nak mereview keadaan apartment yg kami sewa di CH tempoh hari..
manalah tau nanti kot ada yg nak bercuti dgn family kat sana ke..
utk hanimun berdua, mcm tak sesuai lah kot..hihi
coz apartment nie ada 3 bilik dgn 2 bilik queen n 1 bilik single..

regenya bergantung pada musim..
kalau cuti sekolah n cuti umum, agak mahal sikit berbanding hari biasa..
masa sy ke sana, cuti skol..
so harganya RM 350.00/mlm..
kalau hari biasa, sy tak pastilah berapa pulak harganya..

apartment nie dimiliki oleh org Melayu..
so takdelah rase ragu² kan..
kami sgt bernasib baik coz tinggal nie je apartment yg 0 mase tu..rezeki..

eh lupa nak gtau yg apartment nie di Tanah Rata, berhampiran Taman Agrotek MARDI..
tak jauh dari pekan Tanah Rata..
apartment milik tuan tanah nie letaknya di blog H, tingkat 2..
depan umah pelakon okeh..tapi lupa nama pelakon tu..hii
details, boleh contact dia yea..

oklah, jum tengok keadaan dalamnya..

BILIK 1
katil single
psttt nampak tak comforter yg bersusun tu? 
semuanya siap disediakan..so tak payah nak penuhkan kete dgn toto bagai yea..hihi

Monday, June 10, 2013

Cameron Highlands Part 2

Assalamualaikum..
hai semua!
entri percutian family disambung lg..

DAY 2 : 2 JUN 2013 - AHAD

awal² pg lagi kami da gerak ke Brinchang..
ade Pasar Tani pagi nie..
kul 7.30 gerak dari apartment ke Brinchang..
aduhhh terperangkap dlm jemmm jugak lagi..
bayangkan awal pagi pun dah jem, caner tu..

tapi Alhamdulillah perjalanan yg agak lancar..
dan kami dpt parking tak jauh dari Pasar Tani tu (tapak yg sama dgn Pasar Malam)
just ronda² di PT tu n beli ubi keledek sikit utk MIL..
tak tau nak beli ape..so jalan² je la..
nak carik tshirt pun tak dapat..huhu
sebab dah merajuk ngn incik hubby..huh

next loc kami ke Taman Kg Sedia di Tanah Rata..
cadangnya nak ke KHM Strawberries & Jam..
1 kete dah sampai sane..
tapiii kami sesat ke tmpt lain (2 kete)..sempat lepak jap kat situ..haha
pastu baru carik tmpt yg betul..
tempatnya dekat je dgn Taman Agro Al Mashoor..

Saturday, June 08, 2013

Cameron Highlands Part 1

Assalamualaikum..
hai dear!

dah 3 bulan kawen pun nak honeymoon lagi??
hahaha..honeymoon lah sangat..
tak kiralah berapa bulan kawen pun, hari-hari adalah honeymoon kan :)

ekceli, bukan hanimun sgt pun..
just a family trip ke Cameron Highlands..
bukan family in law, tapi family sy..
kami sekeluarga ke sana 1-3 Jun baru² nie..
dah lama sangat tak bercuti bersama, so sy arrange kan percutian keluarga nie..
tarikh tu, my sis yg suggest n semua setuju..
apartment pulak, sy yg carik n booking..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...