Showing posts with label suka suki. Show all posts
Showing posts with label suka suki. Show all posts

Thursday, July 04, 2013

Dapur Kecilku : Dadih Coklat

Assalamualaikum..
hai semua!

asyik jelah entri pasal makanan kan..soriiii
review pun merangkak lagi hah..hihi
saje nak jamu mata korg dgn makanan before puasa kan..

ekceli, last week sy dah buat dadih perisa strawberi..
buat utk bg kat MIL (lupa snap gmbr)
baik kan menantu ibu yg sorang nie :) hoho..perasan!
so, dadih tu tak banyaklah utk dimakan kat umah nie..
makanya arini terajin pulak nak buat dadih coklat..
jadi, boleh makan sampai lebam..ahax

jemput tengok dadih coklat sy :)
siap ada choc rice + choc chip lagi tuuu..
yummy!! hiks..
tengok je lah yea..



1 paket dadih tu harganya RM4.90 je..
dan boleh dapat lebih kurang 20+ bekas tinggi nie..
tapi sy tak letak penuh..
time cuaca panas, bestlah makan dadih nie sejuk2..
kpd yg teringin, bolehlah beli pek dadih nie kat pasaraya yea..
senang dimasak, sedap dimakan..hihi
jom makan! 
>_<

Thursday, June 20, 2013

Dapur Kecilku : Oreo Crepe vs Cornflakes Choc

Assalamualaikum..
hai si cantik semua!
rindunye nak mengarang..hihi

arini kepenatan buat oreo crepe - 1st try n cornflakes choc utk tester kuih raye..
sebab ada anak buah yg membantu, rajinlah jadiknya..
oreo crepe yg tak berapa nak menjadi..huhu
tak tahulah apa sebabnya, crepe (lempeng/kulit) dah jadi tapiii fresh cream pulak tak jadik..
ada masalah dgn whipping cream tu ke? entahla..
guna mixer tapi tak jadik smooth pun..adoiii
byk WC terbuang jadiknya..

erm, cubaan pertama failed..haha
nak buat lagi, tak tahulah bila..
dah semacam give up pulak..
baikkklah beli aje..hoho (:
esok dapat durian crepe yg sy tempah kt kwn my sis..
lagi senang kot, takyah buat..makan je!! hihi..

cornflakes choc pulak Alhamdulillah ok je..
sy buat utk bagi tester kuih raya dalam minggu nie or minggu depan..
coz tak lama je lagi dah start puasa, camne pulak org rase nanti kan..
hopefully ada rezeki sy..

ada yang nak tempah cornflakes choc utk Hari Raya? 
tempahan dah dibuka :) 
pertanyaan atau tempahan boleh emel sy yea..tQ!
>_<


Published with Blogger-droid v2.0.10

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...