Showing posts with label scan. Show all posts
Showing posts with label scan. Show all posts

Friday, February 28, 2014

Syukur Ya Allah!

Assalamualaikum..

syukur Alhamdulillah baby dlm kandungan sy dah masuk 7 bulan..
petang semalam ada appointment utk scan 28w di KK Pasir Panjang..
so, kerja half day jelah semalam..nasib bos ok :) hihi..
tengahari dari ofis di Seremban terus je ke KKPP..
for sure lah IH yg drive kan, kami kerja 1 ofis :)
memang tepat2 sampai before pukul 2.00 ptg..
kenalah tunggu kejap coz pintu KK berkunci lagi..
dah boleh masuk tu, terus je ke kaunter..n dapat turn no 2 utk check up..excited sgt :)
so tak perlulah nak tunggu lama kan..sebab belum lunch lagi..huk2

masuk2 jumpa doc, terus baring utk scan..
searching for the baby .......
yeay nampak baby ibu n ayah kat dalam tu..
memang clear even 2D je pun..
mulanya berdebar jugak..hii
IH pun tengok jugak..lagilah excited kan..
doc tunjuk n terangkan satu persatu..
dapat tengok badan baby, kaki, tangan, jantung n semuanya lah..
jantina?? yes..kami dah tau dah pun, baby siap angkat kaki supaya kami boleh pastikan jantinanya..
macam tulah anak ibu n ayah..hihi..(sebelum tu siap pesan kat baby jgn nyorok2kan)
tapi surprise yea mommy2 semua :) tunggu baby keluar nanti..hihi

the baby :)

air ketuban pun ok, so far dlm range (11.5) n kalau tak silap doc kata, range dalam 5-20..
berat baby dah mencecah 1.2kg sekarang dan membesar dgn sihat..
Alhamdulillah baby kami sihat..syukur sgt Ya Allah!
ibu baby pun makin sihat..hihi
doc siap pesan supaya berat naik 1kg je utk 2 minggu (sbb berat terlebih 200g baru2 nie)..
erm, baik doc!!
next scan 36w..

so ibu n ayah dah boleh sambung shopping barang baby :)
kemain excited masing2..hihi

Sunday, November 10, 2013

M2B : Scan pulak

Assalamualaikum..
hai sweetie yg gojes sekalian..
sori teramat sgt coz lambat sgt update entri pasal scan aritu..

takmo bebel panjang2, sy terus ceritakan yea..hii

1st Scan @ Klinik Kesihatan Pasir Panjang
[31.10.2013]

disebabkan area Teluk Kemang nie cuma ada KD aje, makanya sebarang pemeriksaan utk scan sume kene buat di KK Pasir Panjang..
jauh tu takla, dlm 15minit jugak kot kalau dr rumah..
ptg tu pukul 2.00 ptg kami dah sampai di KK..
ingatkan kami antara yg terawal..rupanya dah ramai org yg tgh tunggu turn..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...