Showing posts with label review kahwin. Show all posts
Showing posts with label review kahwin. Show all posts

Tuesday, September 03, 2013

Review Kahwin #18 : Doorgift

Assalamualaikum..
setelah sekian lama entri review kahwin terhenti, arini sy sambung lagi..
ekceli ada lagi yg belum direview..
sabar yea..hii

kali nie sy review details tentang doorgift..
sori coz ada gambar yg tak sempat nak snap..

kita mulakan dgn goodie bag..
sepatutnya goodie bag nie diedarkan kpd keluarga pihak lelaki, kwn2 sy dan kwn2 mak..
tapiii ada jugak kwn sy yg tak dpt..sori yea dear..
mak n kakak2 sy tak kenal semua kwn sy..huhu

gula-gula (diletakkan dlm goodie bag)

Thursday, July 18, 2013

Review Kahwin #17 : Hiasan Dewan

Assalamualaikum..
hai si cantik yg sedang membaca blog sy :)
terima kasih sudi singgah yea!

sy sambung lagi review yg tak habis2..hihi
kali nie kita jenguk pulak ke dalam dewan..
sy akan kongsikan hiasan dewan yg disediakan oleh pihak katerer dan deko pelamin..

mula2 masuk je kat dalam dewan nie, korg akan nampak arc nie..
nie termasuk dalam pakej pelamin (bukan katerer yea)
bertemakan biru+pink (ekceli sy mintak kaler biru+peach)
karpet merah tu combination dari katerer dan pakej pelamin..hii

Tuesday, July 16, 2013

Review Kahwin #16 : Majlis Bersanding

Assalamualaikum..
hai sweetie n silent readers..
salam Ramadhan yg ke-6..
mudah2an kita dapat berpuasa dengan sempurna..

dah seminggu tak berblogging, al maklumlah IH ada disisi..
berkepit jelah dengan IH kan..hihi
malam td IH dah balik Klang dah..sob sob..

entri kali nie sy kongsikan gambar2 sekitar majlis persandingan sy di dewan..
so, layannn jelah yea :) hii..

Tarikh : 9 Mac 2013 (26 Rabiulakhir 1434H)
Lokasi : Dewan Kompleks Sukan Teluk Kemang, Port Dickson

12.30 t/hari : Berarak masuk ke dewan..


Friday, June 21, 2013

Review Kahwin #15 : Bunga Telur Teddy Bear

Assalamualaikum..
hai dear si cantik semua..
salam Jumaat!

arini sy sambung review kahwin yang dah lama ditinggalkan..
berkisar tentang bunga telur di hari persandinganku..ceewaahhh..haha
bunga telur nie special edition coz ditempah melalui rakan FB..
akk nie buat sendiri tau..so harganya fhm²lah..

sy tempah since awal tahun 2012 kalau tak silap..
tapinya asyiklah bertukar kaler tema..
naik pening akk owner nih melayan sy..hehe

at last tema yg sy pilih : kuning + peach + silver
takde kena mengena langsung ngan tema kahwin..ahax
hantam sajalah labuuu...

Tuesday, May 28, 2013

Review Kahwin B2B Sha Vanilla

 Assalamualaikum..
hai dear b2b, m2b, blogger n silent reader..

minggu lepas, semua rakan b2b dikejutkan dgn pemergian seorang ex b2b,Fateha ke pangkuan Allah..
salam takziah buat suami dan keluarga Fateha..
semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org-org beriman..
- Al-fatihah -

Ahad lepas (26.5.13), seorang lagi rakan b2b telah melangsungkan perkahwinan..
Tahniah dear, Selamat Pengantin Baru!
moga kekal hingga akhir hayat..

sy berkesempatan ke majlisnya..
dan sempat jumpa perantin..yeayyy!!

nie lah Puan Sha yg comei..purple gituuu..

Wednesday, May 22, 2013

Review Kahwin #14 : Masalah Melanda Part I

Assalamualaikum..
hai si cantik b2b, ex b2b, m2b, blogger n silent readers..
tengok tajuk tu..
review apa pulaklah tu kan..
ekceli kali ni sy nak berkongsi permasalahan yg timbul di hari kejadian..
dari sebelum majlis hinggalah sesudah majlis..

1. Tarikh Majlis

pada asalnya tarikh sanding kami ialah 10.11.12 cz cantek no tu..
since bertunang pun dah cantek no nye 20.11.2011 kan..
tapinye dwn digunakan pd hari tu, so kami terpaksa anjakkan tarikh..
kali kedua pulak tarikh kami ialah 9.3 utk nikah manakala 10.3 utk sanding(siang) n tandang(mlm)..
itu semua idea incik tunang mase tu..
kami ikutkan aje..kang temper pulak kalau tak dgr ckp die..
ok takpe, kami setuju..

Tuesday, May 21, 2013

Review Kahwin #13 : Penunjuk Arah

Assalamualaikum..
hai dear!!

kerajinan terlampau di hari Selasa..hihi
next update, penunjuk arah @ signage ke lokasi majlis..
sebelum nie sy ada buat entri pasal nie kat SINI 
tapi sy ubahsuai lagi signage tu sampai puas hati..hoho
maka terhasillah yang kat bawah nie..

signage nie sepenuhnya di design oleh sy..
couple doodle tu sy tempah sendiri melalui on9..regenye RM20..

signage kuning nie ala-ala sigboard 'kanak-kanak melintas' utk ke lokasi majlis sy..

Review Kahwin #12 : Bunting & Banner

Assalamualaikum..
hai dear semua!

bila weekend mmg takkan sempat nak update blog nie..
al maklumlah incik hubby ade kat umah..
so, sy sambung review yg dah ketinggalan zaman nie yea..hii

:: BUNTING ::
design asal by : Galeri Kad Kahwin ZR
'Majlis Perkahwinan' tu sy minta diubah jadi 'Majlis Raikan Cinta'
bunting nie free dgn pakej kad kahwin sy..
ade 2 pcs..so takyah tempah lain..hii

Wednesday, May 15, 2013

Review Kahwin #11 : Kek Kahwin

Assalamualaikum..
hai si cantik b2b dan ex-b2b..
juga silent readers..

entri kali nie berkisar tentang kek kahwin sy..
merangkap kek hari jadi sy yg ke teeeeettt..hihi

kek nie sy tak tempah pun sebab pihak katering bg FREE dlm pakej dia..
so tak payah fikir pasal wedd cake lagi..
kek nie 3 tingkat dengan tema peach dan biru..
yee! itu tema kahwin sy..TERIMA KASIH yea!
terharu sangat..hukhuk

takyah bebel panjang2, jom tengok kek kahwin sy..

Tuesday, May 14, 2013

Review Kahwin #10 : Candy Buffet

Assalamualaikum..
hai si comel dan si cantek b2b n ex-b2b..

entri nie dah lame dok dalam draft, tak sempat nak mengarang..
sibuk dgn tempahan apam comei skrg nie..hii
laa nie, curik2 mase mengarang..

candy buffet..
skrg nie dah menjadi kebiasaan utk sebarang majlis, perlu ada CB..
tp if taknak pun tak kisah je..
CB sy nie diuruskan oleh kakak sulung sy..
dia yg beria-ia sgt nak handle, so sy serahkan pd dia..
simple je corner CB sy nie..

jemput tengok meja CB sy..
sori tak banyak pic n takde close up..

Monday, April 22, 2013

Review Kahwin #9 : Hadiah

Assalamualaikum..
hai semua! 

seperti yg dijanjikan, entri kali nie sy nak review tentang hadiah yg sy dpt mase majlis..
bukan niat nak membangga diri yea, cuma berkongsi cerita..
terima kasih kepada pemberi hadiah..
Alhamdulillah..
hanya Tuhan saja yg dpt balas jasa kalian..

proses membuka hadiah kami tak buat malam lepas majlis bersanding..
sebabnya sangat penat beroutdoor n berposing sakan sampai lewat petang..
pastu malam kena rest utk majlis esoknya..
so hold dulu bukak hadiah nie sume..
malam lepas majlis bertandang barulah sibuk bukak hadiah nie sume..
dgn bantuan my BIL..dia yg semangat..hihi

inilah sebahagian hadiah yg sy dapat..mase nie tengah dok bz bukak hadiah..
gmbr di sebalik tabir tak dapat nak publish yea..hihi

Saturday, April 20, 2013

Review Kahwin #8 : Hantaran Hati Part II

Assalamualaikum..
selamat berhujung minggu dan bersantai..

entri kedua utk arini..
sambungan dari hantaran hati sebelum nie..
kali nie hantaran hati buat puan wifey (utk sy le..hihi)
ada 13 semuanya..coz sy balas 15 dulang hantaran..

hantaran ni juga my sis yg sama buatkan..
maknanya dia buat untuk dua belah pihak..
kesian my sis..tak menang tangan nak siapkan hantaran kami..
pepun sume terbaekkk!!!

ok jom tengok!
*pics credit to : blogger Zamani Abe 

Hantaran Hati buat Puan Wifey

1. Sirih Junjung

Review Kahwin #7 : Meja Hadiah

Assalamualaikum..
hai dear b2b yg sibuk dgn persiapan kawen..
blogger dan silent reader..

arini sy nak review meja kahwin pulak..
simple je pun..
takde yg menarik sgt, tapi nak review jugak..hii

ok jom start review..

before : gmbr diambil awal pagi sebelum majlis..juz dihiasi belon dan garland (pernah cite kat sini)..

Thursday, April 18, 2013

Review Kahwin #6 : Henna Tak Menjadi

Assalamualaikum..
hai dear b2b, blogger n silent readers..

entri kedua utk hari ni..
sy nak review tentang henna..
mula-mula pakai inai serbuk dari Mekah, tapi tak pekat pun..
pastu mlm before majlis, pakai inai tiub pulak..pekat dan cantek!
inilah hasilnya..
tapi sy rasa amat kecewa..huhu

nak tau kenapa?? jom review gmbr-gmbr kat bawah..

inai malam sebelum nikah..ukiran tu my fren yg buatkan..sy suke!!

Wednesday, April 17, 2013

Review Kahwin #5 : Guestbook Corner

Assalamualaikum..
hai b2b, blogger dan silent readers..
satu hari = satu entri..
so, hari-hari blog nie akan diupdate..
in shaa Allah kalau takde halangan..

memandangkan incik hubby nun jauh di luar kawasan, so ada banyak masa terluang kat umah..
al maklumlah suri rumahtangga sepenuh masa..hihi
bila incik hubby balik nanti, sure tak sempat nak mengarang..

oklah, entri kali nie sy kongsikan dgn korg GB corner masa hari kejadian..
semuanya hasil kerja sy sendiri..

jom tengok gambar kat bawah nie..

inilah kedudukan asal GB corner masa pagi Sabtu sebelum majlis..
anak buah sy yg uruskan..

Tuesday, April 16, 2013

Review Kahwin #4 : Bilik Tidur Pengantin

 Assalamualaikum..
dear b2b, blogger dan silent readers..

jom menjengah bilik pengantin pulak..
nasiblah ada jugak gmbr full view dalam bilik..
itupun abang sy yg amik mase hari kejadian..

hiasan dalam bilik adalah hasil kerja tangan puan perantin nie sendiri..
kecuali belakang tabir katil tu..
my sis yg buat n gantung (pagi jumaat b4 nikah..hoho)

dari mengecat, menggosok langsir dan cadar, mengemas bilik, pasang langsir dan cadar, menghias bagai semuanya kerja sy yea..huh
jenuh jugaklah buat itu ini dan memanjat sorg-sorg..hihi
tapi puas hati dgn usaha sendiri walaupun tak cantik mana pun..
tema pilihan : PEACH

jom tengok hasilnya :

door signage menyambut tetamu >_<
inilah ruang beradu pengantin..
..aisyah & aidi..

Sunday, April 14, 2013

Review Kahwin #3 : Hantaran Hati Part I

Assalamualaikum..
hai dear semua..
review kahwin masuk entri yg ketiga..
so, tak perlulah nak bebel pjg-pjg..
jom tengok je hantaran kami yea..
ini semua hantaran hati buat incik suami..
sebanyak 15 dulang kesemuanya..
penggubahnya adalah my sis..

Hantaran Hati buat Incik Hubby

1. Sirih Junjung

Friday, April 12, 2013

Review Kahwin #2 : Bunga Tangan @ Handbouquet

Assalamualaikum..
hai dear b2b sekalian..
sure ramai yg masih bz dgn persiapan kahwin kan..caiyok2!!
hihihi..

maaflah sebab kelambatan meng'update' blog nie yea..
baru je buat 1 review aritu lepas tuh ditinggalkan sepi..
ok, kali nie sy buat review lagi..
bunga tangan sepanjang 3 hari majlis sy..

jom tengok gambar nie dulu..
tadaaaaa...inilah HB sy spjg majlis..
gmbr pinjam dr imported cameraman sy, blogger Zamani 
tapiii tak semua yg sy gunakan yea..
HB bear dan felt tu sy tak gunakan..
sayang kan..huh

Monday, March 18, 2013

Review Kahwin #1 : Pelamin

Assalamualaikum..
hai dear b2b sekalian :)
di kesempatan nie, sy nak update sikit about wedding last week..
first review untuk minggu nie..
pelamin nikah di rumah & sanding di dewan..
act owner yg berlainan..

ok, yg nie pelamin nikah dan malam berinai..
simple but nice!!
cantek sgt!! 
sy sgt suke >_<
yg nie amik sekali pakej ngn bridal..
asalnya dalam pakej pelaminnya simple je tanpa frame, tapi akk tu bagi sy pelamin luar pakej..
so happy!! 
ramai puji pelamin nie..
nak tengok lagi yg lain?? boleh klik link kat bawah nie yea..



yg nie pulak pelamin sanding kat dewan..
pelamin nie booking kat org lain..
act mintak tema kaler peach+biru..
tapi bile dah siap jadi pink+biru..
grrrr...
apo nak buek..terimalah seadanya..huhu
kos : RM 900.00
termasuk walkway, karpet merah dan pintu gerbang..
keseluruhan, sy berpuas hati..




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...