Showing posts with label pearl. Show all posts
Showing posts with label pearl. Show all posts

Tuesday, December 30, 2014

Bunga Tangan Pearl Untuk Dijual!

Assalamualaikum..

hai bakal b2b kat luar sana! 
sy nak JUAL hb yg sy gunakan masa nikah nie..
ada yang berkenan dan berminat??
harga kasih sayang sy bagi :)
boleh emel terus kat sy yea..hee tq!!




boleh tengok review DI SINI yea..

♥♥♥

Friday, June 14, 2013

Review Nikah #2 : Majlis Akad Nikah

Assalamualaikum..
hai adik², kakak² semua!
Salam Jumaat dan selamat petang :)

dah 3 bulan pun..
tapi belum review masa majlis akad nikah..apakah?? haha..
sori yea..sy tunggu soft copy dari OP..
album+soft copy gmbr baru je dapat 31 Mei aritu..
dekat 3 bulan baru gambar kawen siap..sabar jelaa..

oklah, takmo bebel panjang..jom saksikan majlis akad nikah kami..

Tarikh : 8 Mac 2013 (25 Rabiulakhir 1434H)

pose sementara tunggu rombongan pihak lelaki tiba..

mak dan kakak² sy..

Friday, April 12, 2013

Review Kahwin #2 : Bunga Tangan @ Handbouquet

Assalamualaikum..
hai dear b2b sekalian..
sure ramai yg masih bz dgn persiapan kahwin kan..caiyok2!!
hihihi..

maaflah sebab kelambatan meng'update' blog nie yea..
baru je buat 1 review aritu lepas tuh ditinggalkan sepi..
ok, kali nie sy buat review lagi..
bunga tangan sepanjang 3 hari majlis sy..

jom tengok gambar nie dulu..
tadaaaaa...inilah HB sy spjg majlis..
gmbr pinjam dr imported cameraman sy, blogger Zamani 
tapiii tak semua yg sy gunakan yea..
HB bear dan felt tu sy tak gunakan..
sayang kan..huh

Tuesday, February 26, 2013

DIY #11 : Bunga Tangan Pearl

Assalamualaikum..
sy nak kongsikan cara buat pearl HB untuk tatapan korg sume..
hopefully dapat membantu yea..
act pearl HB nie sy gunakan masa nikah nanti..

peach + cream pearl

Bahan-bahannya adalah :
1. pearl 
(sy gunakan kaler peach 10mm : 300 butir, cream 10mm : 75 butir)
2. dawai lembut (gold/silver)
3. dawai dibahagi kepada 3 bhgn
4. dawai telah siap dipotong

Cara membuatnya : 

inilah hasil pearl yg dah siap dipintal oleh sy sendiri..
tadaaaa..
(cream pearl takde dalam gambar)
memang sangat gigih memintal yea..
dan sangat puas hati sebab dapat buat sendiri..yeeehaaa~
kalau korg nak buat, kena sabar dan tekun ok..hihi

selamat mencuba..!!!
O_o

11 Hari : Misi Selesai

Assalamualaikum..
hai dear..
amacam projek kahwin korg??
hopefully dah banyak progress nya..

Alhamdulillah..
projek kahwin sy banyak yg dah settle..
tinggal 11 hari lagi..
macam tak percaya lagi nie..hii
next week is my big day..ohhh nervous nya..

ok, jom cek projek yg dah siap..

BAJU NIKAH
sy tempah jahit manik kat kawan my sis..
amat memuaskan hati.

PEARL HB 
done completely..my sis tolong..hii
at last, tercapai jugak hasrat nak buat pearl HB nie..


BUNGA ROZEK B2B
siap dengan jayanya..hehe
hopefully dapat jumpa rakan b2b yg dtg nanti..


DOORGIFT
done packaging!! dgn bantuan mak, my sis n anak buah..
next week baru blh packing dlm beg..yeayyy

MR & MRS
projek bantal hiasan lagi..

VEIL NIKAH
barang-barang dah beli : lace, kain dan pearl..
tunggu masa nak merealisasikan veil idaman..haha
belum start menjahit lagi..

Tuesday, February 19, 2013

18 Hari : Misi Bunga Tangan Pearl

Assalamualaikum..
hai kwn-kwn b2b n readers..
busy lagi ke?? hihi..

hari yg dinanti dah tak lama je lagi..
gulpppp....
tinggal lebih kurang 2 minggu lagi..ahaha
so, skrg jugaklah masa-masa genting yg dipenuhi dgn macam-macam kerjaan..
laa nie sibuk menyiapkan name tag bdk sekolah yg tak siap-siap..adoiii
sambil-sambil tu curi masa untuk memintal pearl utk HB lagi..
barang-barang veil pun tak beli lagi..oh!! my veil..

ok, act entri kali nie sy kongsikan misi sy utk buat HB lagi..
kali nie sy gunakan pearl..
mmg teringin sgt okeh!!
disebabkan susah nk carik pearl dalam kuantiti yg banyak area sini, sy tukar lah idea..
maka terciptalah felt HB..

al-kisahnya..
jumaat lepas sy ke Nilai 3 dgn incik tunang..
dia carik bakul-bakul untuk hantaran..
carik punye carik, benda lain yg sy jumpa..
sumting yg sy idam-idamkan..haha
pearl..!! i like!!
tapi dalam hati kate felt HB dah siap, so nak watpe beli pearl lagi..
erm, takde lah beli..

dah balik umah, mulalah terbayangkan pearl-pearl td..haha
nasib tak termimpi jeq..
mula terfikir smpt tak kalau nak memintal tu..
ty pendapat my sis, dia kata beli lah..
ty pendapat incik tunang pulak, jawapan dia 'belilah, kawen sekali nie je'
hahaha..betul jugak tuh..bukan selalu nak buat pun kan..

the next day, kami ke Nilai 3 lagi lepas attend kenduri kawen kwn sy di Seremban..
haha..arini baru dia beli bakul-bakul yg dia nak..
so, sy ajak dia g kedai tu balik nak beli pearl..
grab je terus kan..
yeeehaaa..sy sgt gumbiraa!! 
nama kedai tu PISB (area kedai ZC & Astana Mayang Sari) 

tadaaa..nie lah pearl itu..hii
sy beli 1 paket nie harganya RM 22.00
oklah kn..ada lebih kurang 1000pcs kot..tak larat nak kira..
pearl nie saiznya 10mm..
yg penting, sy dah jumpa..haha

ok, ari ahad tu pulak sy pun mulalah memintal pearl-pearl yg banyak tu..
so, 1/2 hari sy dah dapat pintal 200 biji pearl..
my sis kata tak cukup, so kenalah pintal lagi 100 biji..
sangat gigih!!

nie lah hasilnya..

yeayyyy sy sangat suka hati..haha
nak tengok pearl HB yg dah siap??
kenalah tunggu yea..hihi
misi buat veil pun belum start lagi nie..adoyaiii

* pesanan khidmat masyarakat : kalau taknak ibu jari yg comel tu luka, sila pakai plaster semasa memintal yea..hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...