Showing posts with label pantun. Show all posts
Showing posts with label pantun. Show all posts

Sunday, April 14, 2013

Review Kahwin #3 : Hantaran Hati Part I

Assalamualaikum..
hai dear semua..
review kahwin masuk entri yg ketiga..
so, tak perlulah nak bebel pjg-pjg..
jom tengok je hantaran kami yea..
ini semua hantaran hati buat incik suami..
sebanyak 15 dulang kesemuanya..
penggubahnya adalah my sis..

Hantaran Hati buat Incik Hubby

1. Sirih Junjung

Tuesday, January 01, 2013

DIY #2 : Pantun

Assalamualaikum..
salam tahun baru semua!!

di kerajinan ni, sy nak update tentang projek DIY sy..
pantun!
act pantun ni dah lama sgt siap..
masa ni konon² rajinlah katakan..hihi
pantun ni adalah pantun orang lama yg digunakan dalam majlis² perkahwinan oleh emcee..
supaya tak lapuk ditelan zaman kan..
sy search pantun² ni di Google..
kalau nak pantun moden, bolehlah reka sendiri atau cari di Google yea..

so, sy printkan aje pantun² ni di atas kertas A4 biasa..
kemudian sy tampalkan pula di atas card..
dan laminate!
ok, untuk hiasan sy masih gunakan bunga quilling yea..
sebab sy mula sukakan quilling..hihi
kalau tak biasa dengan quilling, boleh tampalkan bunga² lain yang sedia ada..
senang je..

tujuan sy buat pantun ni??
erm, tunggguuu..
review after wedding yea..





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...