Showing posts with label lain-lain. Show all posts
Showing posts with label lain-lain. Show all posts

Tuesday, June 25, 2013

Jemput Singgah Yea!

Assalamualaikum..
hai si cantik yg sedang baca blog sy :)
selamat petang!

terima kasih sebab sudi singgah kat entri nie..hihi
ekceli sy nak jemput adik manis semua jenguk2 blog baru sy..
Aisyah's Delight berkisar tentang hasil kerja tangan sy di dapur..hoho

memandangkan sebelum kahwin pun sy mmg seorang 'suri rumah', makanya sy penuhi dgn membuat apam comei dan coklat homemade..
Alhamdulillah ada rezeki sy..
cuma masa sibuk dgn persiapan kahwin, tak sempat nak buat..
2 bulan lepas kahwin pulak, masih menjadi suri rumah dan baru terima balik tempahan..hii
mood hanimun lama betul :)

arini baru je sy wujudkan blog baru..
mudah2an rezeki sy akan bertambah lepas kahwin nie..
aminnn..

jom singgah sini yea!


Wednesday, May 22, 2013

Si Kecik Adam

Assalamualaikum..
hai dear b2b, ex b2b, blogger n silent readers..
selamat petang!

al-kisah si kecik nie..
bukan baby sy yea, tapi baby my bestie yg baru deliver..hihi
baby nie lahir pd 4 Mei yg lepas..
nama die Adam Khalif..

masa my bestie kat wad, sy dah jumpa si kecik nie..
tapi tak sempat nak lama..
so, Ahad lepas sempatlah melepak kat umah my bestie nie..
nak jumpe si kecik..
tapiii si kecik nie tidooo je..
so dapat snap gambar masa dia tido jelah..hii

jom tengok pics si kecik Adam tu..

ada talent tak?? hihi..

Wednesday, May 15, 2013

Soalan Cepumas Sebelum & Selepas Kahwin

Assalamualaikum..

hai si cantik b2b yg tengah sibuk dengan persiapan tu..
caiyok²!! 
ex-b2b, blogger dan silent readers..

lepas kahwin baru terfikir nak wujudkan entri nie..haha
sebab ape? sebabnya sy mengalaminya..

sure korang pun pernah ada pengalaman dan diajukan soalan² cenggini kan??
bukan tak suka diajukan soalan cenggini..
kadang² tu rase rimas jugaklah..
tapi bersabar dan pendamkan aje adalah lebih baikkk..
tak elok nak stress² kan..
kadang² kita jugak tanya soalan nie pada org lain..betul tak?
dah namanya manusia..

jom tengok soalan² cepumas a.k.a cepugangsa tue..

SEBELUM BERTUNANG

Bila nak bertunang?

SELEPAS BERTUNANG

Bila nak kahwin?

SELEPAS KAHWIN

1. Dah ada isi ke?

2. Berdua lagi ke dah bertiga?

3. Bila nak tambah lagi?

hurm..sy 'SANGAT SUKA' dgn soalan² tuh..hihi
lately bila dah kahwin, soalan 'dah ada ke?' selalu ditanya..
in shaa Allah, kami pun mahukannya..
tapi cepat atau lambat kami haruslah bersabar..
semuanya kurniaan Allah swt..
kalau ada rezeki kami, sure kami akan sampaikan khabar gumbira tu..
peace yoo!
>_<

* kpd ex-b2b yg bakal menjadi ibu, congrats dear m2b! :)
hepi dgn berita itu..Alhamdulillah~

Monday, April 29, 2013

Yippie Yeay Yeay

Assalamualaikum..
hai cantik manis semua, blogger n silent reader..

dekat seminggu tak update blog pink nie..
al maklumlah bila incik hubby ade, mmg takde masa lah nk mengarang..hihi
incik hubby cuti dr rabu hingga sabtu baru nie..
wahhh gumbira rasa hati bila incik hubby ade disisi..*gedik gitu..hoho
jumaat nie incik hubby balik lg nk mengundi..yeeehaa
kemain suke ati nye..
tak sabar nk tunggu jumaat nie :) yippie..

oklah cerita psl arini..
ade taklimat terakhir dan persediaan tmpt sebelum pengundian awal esok 30 april..
so dah settle semuanya td..
dari 9.00 pg - 1.45 ptg..
jadinya kena kumpul tenaga untuk tugasan penting esok..
kena berkumpul pukul 6.30 pg dan abis pukul 7.00 mlm..
fuhhhh balik nt sure pengsan..
ahad nt ade tugasan kira undi pulak..fuhhh

update review?? nanti sy smbung yea..
tunggu gmbr dr OP yg tak siap-siap lagi..
dah nak masuk 2 bulan kahwin, macam-macam halnya..

so, itu aje update utk arini..
selamat mengundi!!! :)

Friday, April 19, 2013

Bertugas untuk PRU13

Assalamualaikum..
hai dear sekalian..
Salam Jumaat penghulu segala hari..

arini belum sempat update review kahwin..
kena g pjbt daerah utk dftr jadi kerani undi..
laa nie ngah dok sorg2 kt luar pjbt cz my sis ade meeting..
wifi laa ape lagi..hohoho..
baru smlm my sis inform pasal nie..
sebabnya ada kwn dia yg tarik diri last minute cz ada prob..

so arini kena bg salinan pe yg patut n gmbr kt pegawai bertugas..
sy akan bertugas pada 30hb nie untuk pengundian awal dan juga kira undi 5hb nt..
merase jugaklah kan..hii
income sehari = 3 angka..
boleh buat duit poket :)
padahal bertugas sehari je pun..itupun nk kecoh kn..haha

incik hubby pun ok jeq :)
yeeeeayyyy..
ok itu je nk update..
daaaa...
O_o

Saturday, April 13, 2013

Bermulalah Kisah 'PJJ'

Assalamualaikum..
selamat berhujung minggu b2b n ex b2b semua..
juga buat blogger dan silent readers..

pejam celik pejam celik dahpun sebulan sy menjadi wifey kpd incik hubby..
8.4.2013 genaplah sebulan..
tapi gmbr dr OP xsiap lg..huhu
sume org da ty..mmg lmbt ae? huh..sabar jela..

semalam, incik hubby sy dahpun balik ke Klang..
bercuti sakan sebelum n selepas kawen..
dekat sebulan lebih dia cuti..
keje sendiri takpe kot..
tapi tu lah bila poket dah kering, haruslah penuhkan balik kan..huu
makanya bermulalah kisah perkahwinan jarak jauh (PJJ) kami..huhu

sy tinggal dgn mak sy lagi mcm sblm kawen..
huhuhu..
baru sehari tinggal dah rindu, acane tu?
takpelah, incik hubby pergi carik rezeki..
tak lame je nanti dia balik..
sedapkan hati sendiri..

hujan jugaklah mlm td before dia gerak..huhu
in shaa Allah nak mengundi nt incik hubby balik..
3 minggu lagi..ohhhh!! lame lagi tu..

Wednesday, February 13, 2013

14 Tahun Pemergian Ayahanda

Assalamualaikum..
hai dear b2b n readers..
arini 13 Feb 2013..
maka genaplah pemergian ayahanda sy selama 14 tahun..
pantas sungguh masa nie berlalu..
semoga ayah aman dan tenang di Sana..
al-fatihah~

sejak kecil, sy mmg rapat dgn arwah..
bongsu lah katakan..
ke mana aje dia pergi, sure sy ikut sama..hii
mmg atas motor jelah sy membesar..ahax

tapiii..
ayah tak dapat tgk sy konvo..
ayah tak dapat tgk sy bertunang..
ayah tak dapat tgk sy bakal dinikahkan dan disandingkan..

apapun..
sy tetap ingat ayah..
selamanyaaaaa...

al-fatihah..
:'(



Tuesday, February 05, 2013

Sangat Sedih


Assalamualaikum..
act takde entri yg nak dikongsikan..
arini hari sedih bagi sy..
macam-macam dugaan..

Ya Allah! Tabahkan hati hamba Mu..
bantulah hamba Mu dalam segala hal..
aminnn..


Friday, January 18, 2013

Not Feeling Well


Assalamualaikum..
arini dah masuk 3 hari sy kurang sihat :(
pada asalnya sakit tekak je..
pastu semalam pening, panas badan..
la nie selsema pulak..
huhuhu..
doakan sy cepat sihat yea O_o

Sunday, January 13, 2013

Take 5 : Apam Comei

Assalamualaikum..
hai hai hai..
jemput singgah cuci mata jap yea..
saje nak promote apam comei yg sy buat nie >_<
interested?? 
macam-macam adaaaa...

FB : Apam Comei

polkadot + ladybug + bee

strawberry + orange

angrybird

tembikai merah

angrybird + hello kitty + ninja turtles

ninja turtles

hello kitty

ladybug + bee



Wednesday, January 09, 2013

59 Hari : 2 Bulan Lagi

Assalamualaikum..
hai b2b n readers!!
arini 9 januari..dah 9 hari kita berada dalam tahun 2013 ni..
Alhamdulillah masih diberi kesempatan menikmati kehidupan di muka bumi ni..

2 bulan lagi..??!!
maka dengan ini, tinggal hanya 2 bulan lagi menjelang majlis sy..
erkkk...cam xcaye je kan..
macam² perasaan mula terasa..haha

semalam baru je kemaskan barang² dalam bilik esp baju² untuk dipindahkan ke master bedroom..
dari tengahari sampai ke malam mengemas..
aduhhh!! letih gegurl..
act belum siap sepenuhnya..
rehat dulu arini, nanti sambung balik..
hihihi..

Sunday, November 04, 2012

Hujung minggu yg sibuk!

Assalamualaikum..

salam ahad semua!
apa program hujung minggu korang yea??
mesti ada yang sibuk mengemas rumah, berkelah, mengadap komputer dll kn..
program saya pula??
saya sibuk dengan apam comei dan coklat handmade la..
al-maklumlah, sejak jadi 'suri-rumah' ni kenalah cari duit dengan bisnes..haha

semalam saya sibuk menyiapkan 100 biji apam untuk tempahan..
taklah banyak sangat kan??
tapi.......disebabkan banyak apam yang tak jadi, kenalah buat lagi dan lagi..
jenuh jugak nak menghabiskan 3 adunan..fuhhh~
tah kenapalah apam ni buat hal pulak..
ada yang tak berapa masak, tak naik (gebu) dan lava filling terkeluar..
so, takkan lah nak bagi orang yang tak perfect kan??
tu yang kena buat sampai semuanya cukup 100 biji dan ok!!
bayangkan dari pukul 1.30 ptg sampai pukul 11.00 mlm baru selesai semuanya..
berhenti pun untuk solat..
letihhhh nya...
untunglah sebab ada pembantu (anak buah) untuk selesaikan masalah ni..
kalau sorang-sorang, jenuh sampai arini pun belum tentu siap..
so, yang tak berapa nak jadi tu ada dalam tupperware untuk dimakan!
banyak kot..haha makan sampai lebam~

arini pulak, saya sibuk menyiapkan coklat oreo untuk dijual..
Alhamdulillah dapatlah menyiapkan 100 biji pagi tadi dengan bantuan anak buah saya juga..hii
jadi, petang-petang ni bolehlah bersantai >_< 

jum cuci mata tengok hasil kerja tangan saya..hii



Friday, November 02, 2012

Quilling Mode

Assalamualaikum..
salam Jumaat semua!!
hurm, dekat 2 minggu tak berblogging nie..
sibuk mengadap quilling..
al-maklumlah persediaan untuk wedding nanti..hehe

korang tau ke apa quilling tu?? 
cuba search guna encik google yea :)
senang cerita, quilling ni satu seni menggulung kertas untuk dijadikan bentuk contohnya bunga, haiwan dll.
cuba tengok contoh gambar kat bawah ni..
cantik kan??!!

frame = sumber : Lin Handmade Greetings Card

tujuan utama saya buat quilling ni??
mestilah untuk wedding saya nanti :)
DIY kan lebih jimat kos..
so, saya dah pun prepare untuk guestbook, frame n welcome board..
lepas wedding nanti, baru review yea :) hii..

cover guestbook = sumber : Share Your Love With Cards

so, untuk beginners yang berminat dengan seni quilling ni bolehlah beli setnya di blog Lin Handmade Greetings Card yea!! >_<

Sunday, October 21, 2012

20.10.2012

Assalamualaikum..

syukur Alhamdulillah..
semalam 20.10.2012 genaplah 11 bulan ikatan pertunangan saya dengan incik tunang..
betul juga kata orang..
bila dah bertunang ni macam-macam dugaan yang dihadapi..
memang pun..saya setuju!!
sebabnya saya dah pun mengalaminya..

tapi Alhamdulillah kami dapat laluinya..
yang penting ialah bertolak ansur dengan pasangan kita..
gaduh tu, biasalah..
tapi sekejap je..tak boleh nak lama-lama..

diharapkan kami dapat lalui alam pertunangan ini sehingga ke majlis terima nikahnya nanti..
insyaAllah..
hanya tinggal lebih kurang 4 bulan sahaja lagi..
*counting days*

Monday, October 15, 2012

Takwim Persekolahan 2013

Assalamualaikum..

Takwim Persekolahan tahun depan dah pun dikeluarkan oleh KPM..
jom cek kat sini kalau gambar kat bwh ni xberapa nak clear..

sebenarnya bukan apa, bagi mereka yang ingin melangsungkan perkahwinan pada tahun depan, takwim ni sangat penting..
kebanyakannya akan memilih musim cuti sekolah untuk buat majlis..
kenapa yea?? 
mungkin bagi memudahkan sanak saudara yang jauh utk berkumpul..
ada macam-macam pendapat..
terserahlah kepada mereka..
xkiralah tarikh apa sekalipun, kahwin tetap kahwin kan..hihi

tetapi tidak pada saya..hii
nak tau kenapa??
erm, saya ni tinggal di salah satu pusat peranginan kat Malaysia ni..
so, bila cuti sekolah..pantai-pantai dan hotel-hotel lah yang menjadi perhatian semua orang..
oleh sebab tu, akan berlakulah 'jammed' yang paling orang xsuka..
kalau nak g makan kenduri sampai sanggup bersesak-sesak di jalan raya..
sanggupkah korang??
kesian korang kan..

Alhamdulillah tarikh majlis yg saya pilih xtermasuk dalam cuti sekolah..
so, lega sikitlah kot kalau nak ke majlis saya nt >_<



Saturday, October 13, 2012

Jemput Cuci Mata

Assalamualaikum..
haha..dah xde keje lah ni kan..
so jum layan je design apam comei saya ni..
kat dalamnya ada filling strawberry, blueberry dan orange..
nak rasa?? 




Wednesday, October 10, 2012

Conteng-conteng

Assalamualaikum..

taraaa..
apam comei kembali lagi..hihi
ok, inilah hasil selepas 3 kali cubaan..
konon-konon nak tunjuk kreatif sangatlah ni..
so, inilah hasilnya..
macam-macam rupa ada..
buah strawberi, kiwi, tembikai (xberapa nk jadi), bug dll..

ini gambar selepas contengan dibuat


dan yang ni pulak selepas apam dikukus


comei tak??
bila dah jadi macam ni rasa sayang pulak nak makan..hihi
so, dah boleh buat bisnes ke belum erk??
haha..berangan pulak..

Hobi Baru

Assalamualaikum...
hai hai hai..
saya nie sekejap ada sekejap xde kat blog ni kn..hee
al-maklumlah, kemalasan melanda..
hari ni tiba-tiba datang pulak mood nak mengedit blog comel ni..haha

tadaaa...
blog saya sudah berwajah baru..
*>_<*
so, mood pun baru jugaklah..
hihi..

erm, bercerita tentang hobi baru..
nak tau ke?? hurmm..
hobi ke?? tahlah..
sebenarnya cuma keinginan mencuba aje..
so dipendekkan ceritanya..
saya ni dah lama teringin sangat buat apam polkadot..
tengok org buat nampak kiut miut sangat..
jadi, baru-baru ni saya pun carilah resipi di Google n tgk video di Youtube..
jumpa tu memanglah jumpa..
tapi nak membuatnya, xtaulah apa yg akan terjadi..haha

bila bahan-bahan yg diperlukan dah ada, operasi pun bermulalah..
ok, utk kesekian kalinya..cubaan pertama saya gagal..sedih jgaklah :(
sebab apa gagal, xpastilah..mungkin bahan-bahan dicampurkan xikut turutan yg betul..
tapi xpe..saya nak cuba lagi..
so, esoknya saya buat lagi..cubaan kedua jadi jugaklah tapi saya guna 1/2 adunan aje..
sebabnya takut membazir lagi..hihi

bila dah seronok buat apam ni, saya pun buat lagi selang seharinya..
Alhamdulillah cubaan ketiga betul-betul menjadi..
gembira sangat!!~ haha..
so, xsia-sia saya mencuba lagi..

Cubaan 1


Cubaan 2













Cubaan 3













nyum nyum *_*
*filling nya adalah blueberry..bukan blackberry yea..hii~

Saturday, March 17, 2012

at last..saya dapat kek..!!

assalamualaikum..
Alhamdulillah, akhirnya saya dapat kek arijadi..haha
walaupun arijadi saya seminggu yang lepas, sekurang-kurangnye xla kempunan nak makan kek..
hehe..
tq so much to my lovely incik tunang coz belikan 2 slices oreo cheese cake nie..
cayang kamo..!! ^^
nyum nyum..sedap sangat okeh..hee
(nie sume nak menggemokkan saya kan..ahax)

tadaa..nie la kek nye..
CTNA-KZ 
(short form my full name)

Friday, March 09, 2012

One Year Older..Alhamdulillah~

assalamualaikum..
 Alhamdulillah syukur ke hadratMu Ya ALLAH..
aku masih mampu bernafas pada hari ini dengan izinMu..

Ya ALLAH, 
semakin jauh langkah umurku meniti hari..
ku pohon hidayahMu..
moga di hari lahirku ini..
Kau berkatilah umurku..
dan izinkan aku semakin dekat dengan redhaMu..

Ya ALLAH, 
panjangkanlah usiaku..
agar lebih lama aku dapat mentaati Mu..
Jadikanlah kehidupan ini seperti ladang..
moga di akhirat kelak ku mengutip hasilnya..

Ya ALLAH, 
tambahkanlah amalanku di saat bertambah usiaku..
Jadikanlah cahayaMu yang bersinar menyinari jalanku..
Rehatku adalah rantaian zikir..
Rantai yang ku kalungkan pada leherku..
Sebagai tanda cintaku padaMu..

Ya ALLAH, 
Engkau tidak mensia-siakan segala usahaku..
Mencari haruman Syurga ciptaanMu..
Tempat rehat dan nikmat abadi..
Amin..

nota kaki :: ari jadi saya = ex-boss tmpt keje saya..en izwan yg sdg mengerjakan umrah..selamat hari lahir!! semoga dapat mengerjakan umrah dgn sempurna..amin~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...