Showing posts with label kad perakuan nikah. Show all posts
Showing posts with label kad perakuan nikah. Show all posts

Friday, September 20, 2013

Kad Perakuan Nikah Tak Siap Lagi?!

Assalamualaikum..
hai sweetie blogger :)

kad nikah tak dapat lagi??
korang sure dah dapat kad nikah even baru je kahwin kan?
hurm, sy yg dah lama kahwin nie pun tak dpt lagi tau..
dah cecah 6 bulan dah pun..

sepatutnya dlm slip tu kata 6 bulan (sebelum nie 3 bulan je)..
tapi sampai hari nie kad tak dapat lagi..
pejabat agama akan call bila kad dah siap..tapi takde call pun..
so takkan tak siap2 lagi kot??
lamanyaaaaa nak tunggu..

mmg kat NS nie kad siap lambat yea?
coz diorang akan kumpulkan di Majlis Agama Negeri..really? 
ada kawan kat Selangor katanya dalam seminggu kad dah siap..
hurm..ikut kecanggihan teknologi negeri masing2 kah?
sabar jelah tunggu kad nikah tu..
:(

Friday, May 03, 2013

Review Nikah #1 : Sijil Nikah Siap!

Assalamualaikum..
hai dear..

entri simple utk arini..
hold dulu review kahwin, masuk review nikah jap yea..
utk urusan dokumen nikah nie, sy dan incik hubby sendiri yg uruskan dari mula sampai akhir..
at least kami tahu lah prosedur nya kan..
so kalau ada org yg tanya, dah boleh jawablah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...