Showing posts with label kad kahwin. Show all posts
Showing posts with label kad kahwin. Show all posts

Wednesday, August 28, 2013

Maklumat Penuh Untuk Tempahan Kad Kahwin

Assalamualaikum..
hai sweetie semua!
selamat petang..

hari nie sy nak kongsikan info esp kpd bakal B2B utk menempah kad kahwin..
ekceli, maklumat nie sy gunakan masa tempah kad kahwin sy..
sy taip dan printkan maklumat nie pastu masa dah confirm nak tempah kad, sy terus bg kat person in charge..
so tak perlulah nak isi borang bagai masa urusan tempah kad tu..
senang kan! jimat masa lagi..hihi
di samping tu, dapat kurangkan masalah typo di pihak percetakan kad kahwin..

ok jom isi borang >_<
..................................................................................................................................................................

Nama :
H/P :
Emel :
Kuantiti :

MAKLUMAT PENGANTIN

1. Nama P. Perempuan :
2. Nama P. Lelaki :
3. Nama Singkatan P. Perempuan :
4. Nama Singkatan P. Lelaki :

MAKLUMAT PENGANTIN PEREMPUAN

1. Nama Bapa / Waris :
2. Nama Ibu / Waris :
3. Tarikh Majlis :
4. Hari :
5. Tarikh Hijrah :
6. Alamat Majlis P. Perempuan :
7. Turut Mengundang :
8. Aturcara Majlis : Jamuan Makan ................... Bersanding .......................
9. No. Telefon :

MAKLUMAT PENGANTIN LELAKI

1. Nama Bapa / Waris :
2. Nama Ibu :
3. Tarikh Majlis :
4. Hari :
5. Tarikh Hijrah :
6. Alamat Majlis :
7. Turut Mengundang :
8. Aturcara Majlis : Jamuan Makan ................ Bersanding .........................
9. No. Telefon :

* pstt..nak enterpremkan jugak cover kad kahwin sy..haha (sila menyampah yea)


Wednesday, March 06, 2013

Jemputan ke Majlis Raikan Cinta Aisyah & Aidi

Assalamualaikum..
hai dear b2b & ex-b2b sekalian..
kalian dijemput ke Majlis Raikan Cinta Aisyah & Aidi..
pada 9 Mac 2013 - Sabtu 
di Kompleks Sukan Teluk Kemang, Port Dickson, NS
atau 
pada 10 Mac 2013 - Ahad 
di Dewan Bagan Pinang, Port Dickson, NS

mudah-mudahan dengan kehadiran kalian dapat menambah seri majlis kami ini..
Terima Kasih >_<




Lokasi Majlis 

Tuesday, February 05, 2013

32 Hari : Awal Bulan Yang Sangat Sibuk!!

Assalamualaikum..
hai semua..
aduhhh kejapnya dah masuk hari kelima bulan feb nie..
macam-macam nak kena buat..
kelam kabut jadinya..
macam nie ke rasa bila nak kawen?? haha..
sy ringkaskan apa yg buat dalam seminggu nie yea..
sebabnya tak sempat dah nak update hari-hari..huhu

sibuk menyiapkan tempahan jahit sulam 'name tag' adik-adik tadika perpaduan..huhu
ada 5 kelas n baru siap 2 kelas..jenuh mengadapnya..
so, sempatlah jahit name tag untuk sy dan incik tunang >_<
untuk apa?? haha..tunggu..

kad-kad yg dah siap untuk diposkan..baru 33 keping yg siap..
curik-curik masa sambil menjahit..
ada banyak lagi tak tulis..huhu

HB nikah yg dah lama tersadai..takde sape yg nak tolong pakaikan 'gaun' die..huhu
sume tunggu last min la nie kot..adoiii pening gegurl

borang nikah pun lum submit lagi nie..
esok baru nakg submit..hopefully pegawai tuh tak marah coz lambat anta..
al-maklumlah kena tunggu incik tunang cuti..huhu

ok tu je buat masa nie..
ada lagi entri yg pending..
tunggu ada kelapangan baru update..
selamat membuat persiapan yea kalian >_<

Thursday, January 31, 2013

37 Hari : Kad Kahwin Siap!

Assalamualaikum..
hai semua!!
sedar tak sedar dah sampai ke hari terakhir dalam bulan Jan..
semakin berdebar-debar la pulak kan..
persiapan kahwin korg macam mana??
hopefully sume nye ok!!

al-kisah kelmarin, sy dapat call dari kak firah dr Galeri Kad Kahwin ZR..
katanya kad kahwin dah siap n boleh ambik..
yeayyy!! suke3!!
wahh tetbe je excited..
padahal macam tak caye je nak kawen dah rupanya..haha

ok, tak nak melalut lagi..
kepada b2b Melaka or N9 yg berminat nak tempah kad dgn harga yg agak berpatutan, 
bolehlah contact no kat bawah (dlm gambar) tu yea..
Galeri Kad Kahwin ZR nie duduk diamnya di Tmn Bukit Piatu Mutiara (atas Astana Moda/Jakel)
harga?? not bad la..


al-kisah semalam, sy g amik kad kawen tu dengan incik tunang dan mak sy..
puas hati sangat!!
nak tengok design kad kawen sy?? 
scroll ke bawah yea..hihi
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
tadaaaa...
nie lah kad kawen sy yg dah pun siap..
sy pilih kad kawen ala-ala majalah Pengantin..
sy tak nak gunakan gambar sy, so sy gunakan doodle cute tu..
amacam?? cute tak?? hehe..
so, dah boleh edar kad nie kat kwn-kwn dan b2b..yeehaaa


harga : RM0.49/pc
free : sampul (haruslah kan) + 2pcs bunting + 1000pcs TQ Tag
min order : 1000pcs

Thursday, December 27, 2012

73 Hari : Tempah Kad Kahwin

Assalamualaikum..

erm, arini baru berkesempatan update blog..
semalam tak larat dah..

al-kisah semalam, sy+mak+incik tunang ke Melaka untuk pilih design kad kahwin..
act sy dah booking masa ada Pameran Raja Sehari di Tesco Melaka dah lama dah..
tapi dirasakan awal lagi, bulan 1 baru nak setelkan semua tu..
erm, tapi bila call syarikat tu die kate proses untuk siapkan kad ambil masa lebih kurang sebulan..
so terpaksalah tempah jugak dalam hujung tahun ni..
harap-harap sempat siap sebelum bulan 2..
in shaa Allah..

Alhamdulillah urusan kami dipermudahkan dan kebetulan bos besar syarikat tu ada sekali di ofisnya..
proses memilih design kad tak lah mengambil masa yg lama..
details pengantin pula sy dah sediakan awal-awal dari rumah, so senang sikit lah urusannya kan..
contoh-contoh kad ada dalam pic yg sempat sy snap ni, macam-macam adaaaa...
jenuh jugak la nak memilihnya..rambang mata kot..haha
tapi akhirnya kami sepakat untuk pilih design yg jarang-jarang org buat..
macam mana?? tungguuuu kad sy nanti yea >_<


lepas settlekan urusan tempah kad, kami ke Rest. Asam Pedas pe tah namanya..hihi
al-maklumlah dah tengahari dan perut ni berjoget riang pulak..
dah sampai Melaka, wajiblah makan asam pedas kan..hurmmm sedappp..

ok, selesai makan kami shopping sekejap di FS di Batu Berendam..
tak lama pun shopping..
then, kami ke kedai yg jual coconut shakes di Batu Berendam jugak..
tak pernah rasa kan, so teringin sangat nak rasa...hurmmm not bad!
sedap jugaklah..hihi

ok, balik rumah akak sy dulu cz nak solat dulu..
makan-makan jap dan tak lama kat situ, kami pun bergerak balik ke PD..
sebelum tu, sempat snap-snap pics dulu dengan anak buah sy yg bambam ni..hihi
miss them so much!


ok, itu aje buat masa ni..
next entri sy akan cerita tentang welcome board, guestbook etc..
daaa~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...