Showing posts with label honeymoon. Show all posts
Showing posts with label honeymoon. Show all posts

Friday, September 20, 2013

Honeymoon @PD

Assalamualaikum..
hai dear! 

kesibukan melanda dan membataskan sy utk meng'update blog..
haha ayat tak boleh bla kan..konon je tu..hii
ekceli mmg sgt bz dgn tempahan yg tak putus2, Alhamdulillah..

ari Selasa hingga Khamis baru nie kami pergi honeymoon!! yeayy..
asyik jela nkg honeymoon kan..hihi
alaa bukan jauh mane pun, kat PD je pun..
dah asal org PD, honeymoon pun nak kat PD jugak..apee barang kan..
tapi apakan daya..

hoenymoon kami ditaja oleh pihak katerer perkahwinan..
so, kami diberi penginapan di Corus Paradise Resort PD..
mmg selama duduk kat PD nie tak pernah pun tido kat hotel nie..
tak pasti hotel nie berapa bintang..4* kot..
pada mulanya kami diberi penginapan di Bayu Beach Resort dan kami tolak..
pastu dia bagi Glory Beach Resort pulak, pun kami tolak..
at last dia bagi Corus, terima jelah..drpd takde..
ingat org PD tak tau ke hotel mana yg bertaraf 5*? agak2lah kan..
ekceli mmg dia tulis dlm iklan tu 'Pakej Bulan Madu di Hotel 5*'
tapiii iklan semata2 lah kan..
dan bukan pakej bulan madu okeh..pakej tidooo je..
iklan je nak gempakkk..

Wednesday, June 12, 2013

Cameron Highlands Part 3

Assalamualaikum..
hai semua!

arini sy update entri percutian di hari terakhir..
harap² korg tak bosan baca blog sy..hii
entri sebelum nie : Part 1 & Part 2

DAY 3 : 3 JUN 2013 - ISNIN

seawal jamm7.30 pg kami dah bersiap² utk check out dan pulang..
sekejap je rasanya..
Alhamdulillah pg nie jalan sgt lancar coz tak byk kete dah..
diorang sume dah balik kot..hihi

kami naik ke Brinchang utk membeli belah di Kea Farm sebelum balik..
ramai jugak orang kat situ tapi taklah sesak sgt..
family sy pun sibuklah bershopping..
beli teh, sayur, buah dll..
lagi lama kat situ, lagi byk brg nak dibeli..

jom tengok gambar gedix kami kat sane..hoho

pose ngn IH lepas susun barang dlm kete..

Monday, June 10, 2013

Cameron Highlands Part 2

Assalamualaikum..
hai semua!
entri percutian family disambung lg..

DAY 2 : 2 JUN 2013 - AHAD

awal² pg lagi kami da gerak ke Brinchang..
ade Pasar Tani pagi nie..
kul 7.30 gerak dari apartment ke Brinchang..
aduhhh terperangkap dlm jemmm jugak lagi..
bayangkan awal pagi pun dah jem, caner tu..

tapi Alhamdulillah perjalanan yg agak lancar..
dan kami dpt parking tak jauh dari Pasar Tani tu (tapak yg sama dgn Pasar Malam)
just ronda² di PT tu n beli ubi keledek sikit utk MIL..
tak tau nak beli ape..so jalan² je la..
nak carik tshirt pun tak dapat..huhu
sebab dah merajuk ngn incik hubby..huh

next loc kami ke Taman Kg Sedia di Tanah Rata..
cadangnya nak ke KHM Strawberries & Jam..
1 kete dah sampai sane..
tapiii kami sesat ke tmpt lain (2 kete)..sempat lepak jap kat situ..haha
pastu baru carik tmpt yg betul..
tempatnya dekat je dgn Taman Agro Al Mashoor..

Saturday, June 08, 2013

Cameron Highlands Part 1

Assalamualaikum..
hai dear!

dah 3 bulan kawen pun nak honeymoon lagi??
hahaha..honeymoon lah sangat..
tak kiralah berapa bulan kawen pun, hari-hari adalah honeymoon kan :)

ekceli, bukan hanimun sgt pun..
just a family trip ke Cameron Highlands..
bukan family in law, tapi family sy..
kami sekeluarga ke sana 1-3 Jun baru² nie..
dah lama sangat tak bercuti bersama, so sy arrange kan percutian keluarga nie..
tarikh tu, my sis yg suggest n semua setuju..
apartment pulak, sy yg carik n booking..

Wednesday, April 10, 2013

Honeymoon Trip

Assalamualaikum..
hai dear b2b n blogger semua..
waaaa dah berkurun tak update blog..hoho
sori yea korg, kesibukan yg teramat sgt..
asik ulang alik bertandang umah sedara mara, bermlm di umah MIL dll..
so, takde kesempatan nk mengadap blog..
tunggu review sy yg lain-lain nanti yea..

selasa hingga khamis lepas (2-4 April 2013), barulah smpt kami pergi bercuti..
destinasinya?? for sure la CAMERON HIGHLANDS..hii
cam takde tmpt lain nkg kn, tapi situlah jd pilihan kami..
honeymoon time!! >_<

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...