Showing posts with label felt. Show all posts
Showing posts with label felt. Show all posts

Thursday, April 18, 2013

Handmade Door Signage

Assalamualaikum..

entri pembuka untuk hari nie..
sy baru siapkan door signage nie semalam..
utk letak kat pintu bilik kami di umah my MIL..
request dr incik hubby yg nak door signage jugak..hoho

takde mood nak buat quilling, so sy gunakan kain felt aje..
bunga n gulungan biru putih tu mmg dah ada..
so juz tampalkan aje..

jom tengok hasilnya :

simple je kan..lebih baik buat sendiri drpd tempah O_o

Friday, April 12, 2013

Review Kahwin #2 : Bunga Tangan @ Handbouquet

Assalamualaikum..
hai dear b2b sekalian..
sure ramai yg masih bz dgn persiapan kahwin kan..caiyok2!!
hihihi..

maaflah sebab kelambatan meng'update' blog nie yea..
baru je buat 1 review aritu lepas tuh ditinggalkan sepi..
ok, kali nie sy buat review lagi..
bunga tangan sepanjang 3 hari majlis sy..

jom tengok gambar nie dulu..
tadaaaaa...inilah HB sy spjg majlis..
gmbr pinjam dr imported cameraman sy, blogger Zamani 
tapiii tak semua yg sy gunakan yea..
HB bear dan felt tu sy tak gunakan..
sayang kan..huh

Wednesday, February 27, 2013

DIY #12 : Bunga Rozek Felt

Assalamualaikum..

untuk entri kali ni, sy sediakan tutorial bunga rozek daripada kain felt..

kain felt hijau : digunting mengikut bentuk daun

kain felt oren + pink : digunting mengikut cara yg sama untuk buat Rose Felt..

Cara membuatnya :
*gunakan gam UHU untuk melekatkannya..

siappp...!!!


selamat mencuba dengan jayanya..
O_o

Saturday, February 16, 2013

Teaser : Bunga Tangan Felt


Assalamualaikum..

untuk entri nie sy juz nak share teaser HB sy yg dah 70% siap..
sy gunakan rose felt sepenuhnya..
sy dahpun kongsikan cara buat rose felt dalam entri nie DIY #10 : Rose Felt..
so, boleh rujuk situ yea..

act, HB nie adalah 2nd try..
yg 1st try tu, tak berapa nak ok coz sy juz tampalkan manik kat bhgn tengah bunga ros dan 
takde dawai untuk dicucukkan pada span..
sy juz tampal dawai lepas rose felt siap..so blkgnya tak kemas la..
Alhamdulillah 2nd try ok jugakla cume nampak plak dawai-dawai kaler hijau tu..
kalau tau, baik sy guna dawai silver tuh..huh
tapi, takpe lah..dah siap pun..hihi

ok skrg, jom tengok HB sy kat bawah nie..

bulat n kecik semacam jeq HB sy nie...hahaha

yg nie dah dipakaikan 'skirt' untuk sementara..
tapiii kena touch-up lagik..

mikrofon!! sy gunakan benda nie sebagai asasnya..
namanya pemegang HB..(suke suki je bagi name)
sy beli kat kedai bunga..harganya RM5.90 (depends pada kedai la)
so, sy juz cucukkan rose felt yg dah siap kat span tuh..
senang je kn..tak payah bersusah payah buat pemegang sendiri..hii
>_<

Thursday, February 14, 2013

DIY #10 : Rose Felt

Assalamualaikum..
hai dear..
masih sibuk dengan persiapan??
sy pun masih lagi sibuk dengan macam-macam hal..
di kesempatan ni, sy nak kongsikan sesuatu..

ada yg berminat nak tau macam mana nak buat bunga ros dari kain felt??
kalau search kat mr. google memang banyak caranya..
tapi ini cara sy..hihi
ok, jum tengok!

Bahan-bahan :
- gunting
- gam UHU
- kain felt yg dah dipotong bulat (besarnya ikut suka)
- manik
- dawai (sebatang dawai tu sy bahagikn kpd 3 bhgn)

Cara-cara untuk menggulung :

act, rose felt nie sy gunakan untuk buat bunga tangan nikah dan bunga rozet..
selamat mencuba!! 
>_<

Tuesday, February 05, 2013

32 Hari : Awal Bulan Yang Sangat Sibuk!!

Assalamualaikum..
hai semua..
aduhhh kejapnya dah masuk hari kelima bulan feb nie..
macam-macam nak kena buat..
kelam kabut jadinya..
macam nie ke rasa bila nak kawen?? haha..
sy ringkaskan apa yg buat dalam seminggu nie yea..
sebabnya tak sempat dah nak update hari-hari..huhu

sibuk menyiapkan tempahan jahit sulam 'name tag' adik-adik tadika perpaduan..huhu
ada 5 kelas n baru siap 2 kelas..jenuh mengadapnya..
so, sempatlah jahit name tag untuk sy dan incik tunang >_<
untuk apa?? haha..tunggu..

kad-kad yg dah siap untuk diposkan..baru 33 keping yg siap..
curik-curik masa sambil menjahit..
ada banyak lagi tak tulis..huhu

HB nikah yg dah lama tersadai..takde sape yg nak tolong pakaikan 'gaun' die..huhu
sume tunggu last min la nie kot..adoiii pening gegurl

borang nikah pun lum submit lagi nie..
esok baru nakg submit..hopefully pegawai tuh tak marah coz lambat anta..
al-maklumlah kena tunggu incik tunang cuti..huhu

ok tu je buat masa nie..
ada lagi entri yg pending..
tunggu ada kelapangan baru update..
selamat membuat persiapan yea kalian >_<

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...