Showing posts with label doorgift. Show all posts
Showing posts with label doorgift. Show all posts

Tuesday, September 03, 2013

Review Kahwin #18 : Doorgift

Assalamualaikum..
setelah sekian lama entri review kahwin terhenti, arini sy sambung lagi..
ekceli ada lagi yg belum direview..
sabar yea..hii

kali nie sy review details tentang doorgift..
sori coz ada gambar yg tak sempat nak snap..

kita mulakan dgn goodie bag..
sepatutnya goodie bag nie diedarkan kpd keluarga pihak lelaki, kwn2 sy dan kwn2 mak..
tapiii ada jugak kwn sy yg tak dpt..sori yea dear..
mak n kakak2 sy tak kenal semua kwn sy..huhu

gula-gula (diletakkan dlm goodie bag)

Tuesday, February 26, 2013

11 Hari : Misi Selesai

Assalamualaikum..
hai dear..
amacam projek kahwin korg??
hopefully dah banyak progress nya..

Alhamdulillah..
projek kahwin sy banyak yg dah settle..
tinggal 11 hari lagi..
macam tak percaya lagi nie..hii
next week is my big day..ohhh nervous nya..

ok, jom cek projek yg dah siap..

BAJU NIKAH
sy tempah jahit manik kat kawan my sis..
amat memuaskan hati.

PEARL HB 
done completely..my sis tolong..hii
at last, tercapai jugak hasrat nak buat pearl HB nie..


BUNGA ROZEK B2B
siap dengan jayanya..hehe
hopefully dapat jumpa rakan b2b yg dtg nanti..


DOORGIFT
done packaging!! dgn bantuan mak, my sis n anak buah..
next week baru blh packing dlm beg..yeayyy

MR & MRS
projek bantal hiasan lagi..

VEIL NIKAH
barang-barang dah beli : lace, kain dan pearl..
tunggu masa nak merealisasikan veil idaman..haha
belum start menjahit lagi..

Saturday, January 26, 2013

42 Hari : Doorgift Lagi

Assalamualaikum..
dear readers n b2b..
belum terlambat untuk sy ucapkan
Salam Maulidur Rasul 12 Rabiulawal 1434H..
selawat dan salam atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W

42 hari lagi..
ohhh cepatnya masa nie berlalu..
rasa macam banyak je lagi yg tak siap lagi nie..
hantaran mmg satu pun tak siap lagi..
coz barang lum beli..huhu
so, kenalah pulun habis-habisan dalam awal bulan 2 ni untuk setelkan banyak benda..

entri arini sy nak cite sikit tentang doorgift sy..
aritu sy ada ceritakan special doorgift kan..
kali ni doorgift lain pulak..

sy gunakan 100 biji t/ware applelady..
kesemua t/ware ni sy lekatkan dgn sticker yg ditempah di Term 1,Seremban..
harganya 100 pcs = RM 16
murah ke?? bg sy, oklah..
sy da buat 2x disebabkan 2x tarikh bertukar..
masuk kali ke3 tukar, sy rasa juz nak tampal no 9 je kat tarikh tu..haha
kalau korg perasan, tarikh kat t/ware tu 10 Mac yea..
masa tu igtkan tarikh dah finalize..
tapi tak rupanya..
terpaksalah ikhtiar sendiri..huhu



apa yg sy nak isi dalam t/ware nie??
cuba teka!! hihi..
ok, kalau korg igt lagi masa kecik2 dulu..
ada satu biskut yg atasnya ada gula warna-warni..
alaaa yg nie..

hah..igt x??  biskut gula yg comel dan sedap!!
sy plan nak letakkan biskut nie..

takpun, biskut bear nie..
cz sy menggunakan tema bear ^_^


so, ada 2 choices biskut yg nak digunakan..
belum finalize lagi..
maybe guna biskut gula kot coz lebih colorful..hihi


Sunday, December 16, 2012

DIY #1 : Special Doorgift

Assalamualaikum..
selamat berhujung minggu semua..!!

arini saya nak kongsikan sikit tentang projek DIY saya yg dah pun siap..
DIY doorgift..
act doorgift nie untuk yg special je..
special la sangatkan..haha
maybe utk kawan-kawan rapat saya dan kawan-kawan mak..
buat pun tak lah banyak sangat..
pada mulanya botol ni dihias dengan reben je kat atas penutupnya..
tapi, baru-baru ni saya dapat idea dari ex-b2b yang hias botol kaca dia dengan kain felt dan bunga diletakkan atas kain felt tu..
jadinya, saya pinjamlah idea dia tu..hehe

oleh sebab saya sukakan quilling, saya pun gunakanlah quilling bunga-bungaan untuk deko botol kaca ni..
agak rumit juga nak buat bunga ni dan perlukan kesabaran..
maklumlah nak kena gulung kertas yg banyak..
tapi, dengan bantuan anak buah saya kerja saya jadi senang!! hihi..
Alhamdulillah, akhirnya saya dapat siapkan deko untuk kesemua 60+ biji botol kaca..

cara nak buatnya senang aje..
saya gunakan kain felt, gam UHU dan quilling..
kain felt tu saya guntingkan bentuk bunga kemudian saya tampalkan kat atas penutup botol menggunakan gam UHU..
bunga tu tak perlulah terlalu besar..
kemudian, saya lekatkan bunga+daun dari quilling kat atas kain felt tadi..
siap!! simple kan..semudah 1 2 3..ahaha
kalau nak cantik lagi, ikatkan botol kaca tu dengan reben..
lagi nampak comel >_<
tapi saya belum beli reben, so simpan dulu hasrat tu..hihi
jom tengok hasilnya..



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...