Showing posts with label dobi. Show all posts
Showing posts with label dobi. Show all posts

Thursday, March 13, 2014

M2B : Mendobi Baju Baby

Assalamualaikum..

hai mummy2 yg sedang membaca :)
tq rajin singgah sini yea..

ok arini nak citer pasal mendobi baju baby..
wah tiba2 bersemangat pulak..
oleh sebab weekend je free, so jumaat lepas sy decide nk rendam baju baby..
itupun mlm lepas balik keje..excited *_*
balik keje tu smpt ajak IH g ECO carik besen comel..hihi
semuanya nak baru ibu baby nie tau..
IH turutkan aje kemahuan sy..suke3!

even baru nak masuk 30w, takpelah..siap2 basuh dari awal kan senang..
so jumaat mlm tu rendam, pg sabtu tu just bilas n spin guna mesin basuh..
syg pulak nak basuh guna mesin, bukan kotor pun baju baru tu kan..lagipun sikit je..
sy rendam guna Pureen Detergent mcm dlm gmbr kat bawah nie..
best je bau sabun nie..bau baby :)
(sy tak suka guna jenis powder, so grab yg liquid jela)

oleh sebab cuaca skrg nie sangat panas, tengahari je baju2 nie sume dah kering..
tak payah nak tunggu petang..nanti makan dek hari pulak baju2 tu kan..


Pureen Detergent yg sy gunakan..

1 besen utk tuala..
1 besen lagi utk baju+seluar+mittens+booties baby..
kalau tak asingkan, mmg penuhlah baju2 tu dengan bulu2 tuala..huhu

so tinggal barut, bedung n sarung bantal+tilam je yg belum basuh..
my sis masih dalam proses menyiapkannya..
tak tahu bila nak siap tu..huhu

basuh baju nie hari sabtu tapi hari ahad baru sempat nak lipat..hihi
al maklumlah sabtu tu bz dengan kenduri..cehh alasan kan..
tak sabarnya nak tgk baby pakai ;) ibu sgt excited okeh..hii

skrg dlm proses skodeng rompers utk baby..cute2 tp kena bandingkan harga..
ada yg tau kat mana murah??

*gambar kat ampaian tak sempat snap la..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...