Showing posts with label cornflakes choc. Show all posts
Showing posts with label cornflakes choc. Show all posts

Friday, July 26, 2013

Cornflakes Coklat

Assalamualaikum..
salam Nuzul Al-Quran & salam Ramadhan ke-17..
tinggal 13 hari menjelang Syawal, Alhamdulillah..

mesti ada si cantik b2b sedang sibuk dgn persispan kahwin+raya kan..
selamat membuat persiapan..
si comei ex b2b dan m2b pulak sibuk nk kemas rumah dan buat itu ini..
kemas jgn tak kemas..hihi

sy pulak buat apa??
skrg nie sy sibuk menyiapkan tempahan cornflakes coklat..
Alhamdulillah syukur dgn rezekiMu Ya Allah..
arini sy terima tambahan tempahan lagi..syukur..
ada yg nak tempah lagi?? hihi..
tapi dlm kesibukan tu sempatlah jugak kemas rumah, bilik dan buat apa yg patut..
sebab tu tak sempat nak mengarang..

masa nie, sy dok berehat..aduhhh belakang bdn nie sakit sgt..huhu
mana taknya asyik duduk mengadap dak cornflakes nie..
harapnya dapat siapkan semua tempahan dlm minggu depan..
pastu nak buat kuih raya pulak..
popia nestum, biskut coklat marble dll..
owhhh sempatkah?? 

erm oklah dear, jemput cuci mata dgn cornflakes choc sy :)
kalau nak tempah, boleh emel yea..hihi



Thursday, June 20, 2013

Dapur Kecilku : Oreo Crepe vs Cornflakes Choc

Assalamualaikum..
hai si cantik semua!
rindunye nak mengarang..hihi

arini kepenatan buat oreo crepe - 1st try n cornflakes choc utk tester kuih raye..
sebab ada anak buah yg membantu, rajinlah jadiknya..
oreo crepe yg tak berapa nak menjadi..huhu
tak tahulah apa sebabnya, crepe (lempeng/kulit) dah jadi tapiii fresh cream pulak tak jadik..
ada masalah dgn whipping cream tu ke? entahla..
guna mixer tapi tak jadik smooth pun..adoiii
byk WC terbuang jadiknya..

erm, cubaan pertama failed..haha
nak buat lagi, tak tahulah bila..
dah semacam give up pulak..
baikkklah beli aje..hoho (:
esok dapat durian crepe yg sy tempah kt kwn my sis..
lagi senang kot, takyah buat..makan je!! hihi..

cornflakes choc pulak Alhamdulillah ok je..
sy buat utk bagi tester kuih raya dalam minggu nie or minggu depan..
coz tak lama je lagi dah start puasa, camne pulak org rase nanti kan..
hopefully ada rezeki sy..

ada yang nak tempah cornflakes choc utk Hari Raya? 
tempahan dah dibuka :) 
pertanyaan atau tempahan boleh emel sy yea..tQ!
>_<


Published with Blogger-droid v2.0.10

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...