Showing posts with label centerpiece. Show all posts
Showing posts with label centerpiece. Show all posts

Thursday, July 18, 2013

Review Kahwin #17 : Hiasan Dewan

Assalamualaikum..
hai si cantik yg sedang membaca blog sy :)
terima kasih sudi singgah yea!

sy sambung lagi review yg tak habis2..hihi
kali nie kita jenguk pulak ke dalam dewan..
sy akan kongsikan hiasan dewan yg disediakan oleh pihak katerer dan deko pelamin..

mula2 masuk je kat dalam dewan nie, korg akan nampak arc nie..
nie termasuk dalam pakej pelamin (bukan katerer yea)
bertemakan biru+pink (ekceli sy mintak kaler biru+peach)
karpet merah tu combination dari katerer dan pakej pelamin..hii

Wednesday, January 23, 2013

DIY #9 : Centerpiece

Assalamualaikum..
hai readers..
projek DIY kembali lagi..
kali nie sy buat centerpiece..
dah berkurun lamanya siap benda ni, baru arini ditouch-up balik..
hihi

centerpiece..
apa yea centerpiece nie??
ayat mudahnya, pasu yg letak kat tengah-tengah meja makan tetamu tu..
ada yg letak bunga dalam pasu tu, lilin, atau apa-apa je la..

sy gunakan doyleys untuk centerpiece sy..
jom tengok apa bahan-bahannya..

 bahan-bahan (a) :
1. doyleys
2. lidi
3. sticker yg dah siap design dan digunting

(a) doyleys yg telah siap dilekatkan pada lidi..

bahan-bahan (b) :
1. botol innershine
2. polisterin
3. kain net or bouquet wrappers 
4. reben

(b) cara-caranya seperti di atas 1-6..(kalau tak faham boleh ty yea)

alternatif : tutupkan botol innershine tu dengan doyley supaya polisterin kat dalamnya terlindung..

ok, itu je la yea..
kitar semula dan jimat!! 
>_<

*veil nikah yg sy tempah dah pun siap dan sy terima ptg td..so sad :(
tunggu next entri..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...