Showing posts with label bunga rozek. Show all posts
Showing posts with label bunga rozek. Show all posts

Wednesday, April 17, 2013

Review Kahwin #5 : Guestbook Corner

Assalamualaikum..
hai b2b, blogger dan silent readers..
satu hari = satu entri..
so, hari-hari blog nie akan diupdate..
in shaa Allah kalau takde halangan..

memandangkan incik hubby nun jauh di luar kawasan, so ada banyak masa terluang kat umah..
al maklumlah suri rumahtangga sepenuh masa..hihi
bila incik hubby balik nanti, sure tak sempat nak mengarang..

oklah, entri kali nie sy kongsikan dgn korg GB corner masa hari kejadian..
semuanya hasil kerja sy sendiri..

jom tengok gambar kat bawah nie..

inilah kedudukan asal GB corner masa pagi Sabtu sebelum majlis..
anak buah sy yg uruskan..

Wednesday, February 27, 2013

DIY #12 : Bunga Rozek Felt

Assalamualaikum..

untuk entri kali ni, sy sediakan tutorial bunga rozek daripada kain felt..

kain felt hijau : digunting mengikut bentuk daun

kain felt oren + pink : digunting mengikut cara yg sama untuk buat Rose Felt..

Cara membuatnya :
*gunakan gam UHU untuk melekatkannya..

siappp...!!!


selamat mencuba dengan jayanya..
O_o

Tuesday, February 26, 2013

11 Hari : Misi Selesai

Assalamualaikum..
hai dear..
amacam projek kahwin korg??
hopefully dah banyak progress nya..

Alhamdulillah..
projek kahwin sy banyak yg dah settle..
tinggal 11 hari lagi..
macam tak percaya lagi nie..hii
next week is my big day..ohhh nervous nya..

ok, jom cek projek yg dah siap..

BAJU NIKAH
sy tempah jahit manik kat kawan my sis..
amat memuaskan hati.

PEARL HB 
done completely..my sis tolong..hii
at last, tercapai jugak hasrat nak buat pearl HB nie..


BUNGA ROZEK B2B
siap dengan jayanya..hehe
hopefully dapat jumpa rakan b2b yg dtg nanti..


DOORGIFT
done packaging!! dgn bantuan mak, my sis n anak buah..
next week baru blh packing dlm beg..yeayyy

MR & MRS
projek bantal hiasan lagi..

VEIL NIKAH
barang-barang dah beli : lace, kain dan pearl..
tunggu masa nak merealisasikan veil idaman..haha
belum start menjahit lagi..

Sunday, February 24, 2013

13 Hari : Bunga Rozek Siap

Assalamualaikum..

tadaaa...
bunga rozek utk rakan b2b dah siap!!
sy buat 20 pcs je..
hopefully mencukupi..
>_<

bahagian depan

bahagian belakang

ok, dah boleh mengadap DIY veil nikah pulak pasnie :)
yeayyy...

Tuesday, February 19, 2013

Bunga Rozek @ Rozet untuk Rakan B2B

Assalamualaikum..
hai dearie b2b..

ok tak bunga rozek yg sy buat nie??
hajat di hati buat bunga nie untuk rakan-rakan b2b yg hadir ke majlis sy nanti..
ada ke sape-sape yg datang nanti?? 
cube angkat kening..hii
so, diharapkan korg dapatlah pakai bunga yg tak berapa cantik nie..
ada ke yg sudi pakai?? hii..

sy baru siapkan 4 kuntum nie je..
sy akan cuba siapkan at least 16 kuntum lagi..


bukan apa, kita nie kenal di alam maya jeq dan tak pernah jumpa..
so, nanti takut sy tak cam muka b2b/ex-b2b yg comel-comel tu..hihi
kalau korg pakai, at least sy tau korglah rakan b2b sy :)
wahhh bestnya kalau dpt jumpa kan..
kepada rakan b2b yg hadir, boleh amik bunga nie di meja GB sy yea..

cara nak buat sama je macam buat rose felt, cumanya tak perlu pakai dawai..
tapi kena tambah daun..juge pin..
senang je..nantilah sy buat tutorialnya yea..
>_<

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...