Showing posts with label buku tetamu. Show all posts
Showing posts with label buku tetamu. Show all posts

Friday, July 19, 2013

Quilling Guestbook Kembali

Assalamualaikum..
salam Jumaat si cantik semua!
Alhamdulillah, dah 10 hari kita berpuasa..
mudah2an kita dapat teruskan puasa dgn sempurna..

quilling lagi??
oh lamanya tak mengadap quilling nie..
last buat pun before kahwin, dgn projek DIY..pastu dah tak sentuh lagi..rinduuu plak~

kali nie sy buatkan guestbook utk my fren di UTM dulu yg akan kahwin tak lama lagi..
Alhamdulillah, akhirnya tiba giliran kamo dear..
makanya, sy terfikir utk hadiahkan GB utk dia..
harap2 hasilnya nanti memuaskan hati dia..
ekceli tak seprise pun coz sy dah inform kat dia..
yelaaa if tak inform nanti ditempahnya kat org lain, dah ada 2 GB kan..hii

as usual, sy gunakan teknik quilling utk menghiasi cover GB dia..
tema yg diminta purple+tiffany ataupun mint..
tapi cam susah je nak cari tiffany tu, so sy gunakan purple putih utk bahagian cover..
bahagian dalam GB belum ada idea lagik..

rasa2nya ok tak design cenggini??
ekceli sy belum tampal lagi, cuma susun2 je..

bunga purple+putih 

Wednesday, April 17, 2013

Review Kahwin #5 : Guestbook Corner

Assalamualaikum..
hai b2b, blogger dan silent readers..
satu hari = satu entri..
so, hari-hari blog nie akan diupdate..
in shaa Allah kalau takde halangan..

memandangkan incik hubby nun jauh di luar kawasan, so ada banyak masa terluang kat umah..
al maklumlah suri rumahtangga sepenuh masa..hihi
bila incik hubby balik nanti, sure tak sempat nak mengarang..

oklah, entri kali nie sy kongsikan dgn korg GB corner masa hari kejadian..
semuanya hasil kerja sy sendiri..

jom tengok gambar kat bawah nie..

inilah kedudukan asal GB corner masa pagi Sabtu sebelum majlis..
anak buah sy yg uruskan..

Saturday, January 05, 2013

DIY #3 : Guestbook

Assalamualaikum..
wahh dah lewat mlm tp sempat update blog ni..
waktu siang agak bz dengan projek DIY lain dan jalan-jalan beli barang..hihi

ok, kali ni sy nak cerita bout guestbook - buku tetamu sy dan incik tunang..
Alhamdulillah at last siap jugak..
masa mula-mula siap tu, design agak tak memuaskan hati sy so kenalah design baru..
second try barulah nampak ok di mata sy..
isnin lepas GB sy telah selamat di'binding'..
wahhh suke sangat coz dapat tengok hasil titik peluh sy..

korang sume nak tengok??

ok, design kat bawah ni adalah design yg mula-mula sy buat..
tapi disebabkan rasa ketidakpuasan hati dengan bunga-bunga yg senget benget tu dan tampalan yang agak tak kemas, sy tak nak guna yg ni..
*sy ni agak cerewet dari segi kekemasan yea..huhi

cover GB sy pada asalnya..

cover GB incik tunang pada asalnya juge..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...