Showing posts with label borang nikah. Show all posts
Showing posts with label borang nikah. Show all posts

Friday, May 03, 2013

Review Nikah #1 : Sijil Nikah Siap!

Assalamualaikum..
hai dear..

entri simple utk arini..
hold dulu review kahwin, masuk review nikah jap yea..
utk urusan dokumen nikah nie, sy dan incik hubby sendiri yg uruskan dari mula sampai akhir..
at least kami tahu lah prosedur nya kan..
so kalau ada org yg tanya, dah boleh jawablah..

Friday, February 08, 2013

29 Hari : Macam-macam Ada

Assalamualaikum..
hai dear b2b..
sy kembali ok!! ^_^
terasa macam dah lama tak update..
tak sempat nak update hari-hari sebabnya sibuk dengan hal-hal lain..huhu

cite Setia Hujung Nyawa pun tak sempat nak tengok..
so ketinggalan 3 episod yg terakhir..huh
takpe, tonton kan ade..hihi

Alhamdulillah borang nikah kami dah selamat ke Pejabat Agama hari rabu lepas..
tunggu masa untuk diproses dan dipulangkan semula..
urusan penghantaran borang dipermudahkan..
takde sebarang masalah dengan borang kami..
urusan pembayaran dewan pun dah selesai..
pastu incik tunang survey set bilik tidur untuk rumah die..
dan setel..!!

semalam pulak, shopping cadar..i like!! haha..
incik tunang grab 3 set sekali coz sangat murah di Aeon..
70% tuh..suke3!!
wahh promote pulak..haha
sale sampai 10 Feb je yea korg..
so, sempat lagi nak shopping nie..hihi

sekarang tengah tak tau nak buat apa..
sebabnya ada macam-macam dalam kepala nie..haha
serabut sudaaa..

kad kahwin tak abis edar lagi..
tunggu masa untuk menulis n mengedar..

barang-barang hantaran still tak beli lagi..
tak tau bile incik tunang nak setelkan..
tinggal sebulan je lagi..
harap-harap sempat dan tak kelam kabut..

esok, ibu incik tunang ajak ke Nilai 3..
survey bakul hantaran dan yg berkenaan..
kalau ada yg berkenan, grab je kot..
so, cuci mata lagi..yeayyy!!!
>_<

Tuesday, February 05, 2013

32 Hari : Awal Bulan Yang Sangat Sibuk!!

Assalamualaikum..
hai semua..
aduhhh kejapnya dah masuk hari kelima bulan feb nie..
macam-macam nak kena buat..
kelam kabut jadinya..
macam nie ke rasa bila nak kawen?? haha..
sy ringkaskan apa yg buat dalam seminggu nie yea..
sebabnya tak sempat dah nak update hari-hari..huhu

sibuk menyiapkan tempahan jahit sulam 'name tag' adik-adik tadika perpaduan..huhu
ada 5 kelas n baru siap 2 kelas..jenuh mengadapnya..
so, sempatlah jahit name tag untuk sy dan incik tunang >_<
untuk apa?? haha..tunggu..

kad-kad yg dah siap untuk diposkan..baru 33 keping yg siap..
curik-curik masa sambil menjahit..
ada banyak lagi tak tulis..huhu

HB nikah yg dah lama tersadai..takde sape yg nak tolong pakaikan 'gaun' die..huhu
sume tunggu last min la nie kot..adoiii pening gegurl

borang nikah pun lum submit lagi nie..
esok baru nakg submit..hopefully pegawai tuh tak marah coz lambat anta..
al-maklumlah kena tunggu incik tunang cuti..huhu

ok tu je buat masa nie..
ada lagi entri yg pending..
tunggu ada kelapangan baru update..
selamat membuat persiapan yea kalian >_<

Tuesday, December 25, 2012

74 Hari : Ujian HIV & Borang Nikah

Assalamualaikum ..

hurm, menjelang 74 hari je lagi majlis kami..
harap-harap semuanya ok!
semalam, kami plan nak amik borang nikah dekat PAID PD dan setelkan beberapa hal..
sebab kebetulan incik tunang cuti semalam..
tengah hari tu kami keluar dan terus ke PAID PD untuk amik borang nikah..
Alhamdulillah lah sebab belum 'lunch hour' mereka dan tak ramai orang..
so, tak perlulah tunggu lama..
bila sampai turn kami, pegawai bertugas tu juz tanya dtg atas urusan apa..
so, jawapannya nak amik borang nikah la..hihi
pegawai tu pun amik 2 borang untuk kami..
pastu diterangkan satu persatu maklumat yg perlu diisi dalam borang..
memang sangat jelas..terbaiklah!!
tak lama pun kami kat situ, then setelkan urusan di PD..

HIV Test Kit 

plan on da spot, ujian HIV!
baik kami buat terus cz da kebetulan keluar..
oleh sebab kami tau KK PD sangat ramai orang, so kami terus ke KK Lukut..
memang sangat tak ramai kat situ..tapi masa tu 'lunch hour'!! oh no!!
kami terpaksa tunggu setengah jam kat situ sementara pukul 2.00 ptg..haha
tepat pukul 2.00, kami daftar dan diberi 2 borang untuk diisi..
satunya berkenaan maklumat peribadi dan satu lagi soalan berkenaan HIV..
selesai isi borang, kami terus ke Bilik Rawatan untuk ujian darah..

incik tunang sy dipanggil terlebih dulu..
so, sy tengok jela..hihi
Alhamdulillah incik tunang negatif HIV..
ok next, turn sy!! haha..
adoiii kenapalah PPP lelaki ni tak pakai sarung tangan.. 
senang-senang je sentuh tgn ku ini..huh!(kata hatiku)
sebelum diketip jari nie, PPP tu terangkan dulu..
kalau ada 1 je line kat alat ujian tu, maknanya negatif HIV..
dan kalau ada 2 line kat alat tu maknanya positif..tapi tak semestinya positif HIV..
nanti ada ujian susulan..ok fine!!
tak sakit pun cz sy da biasa dicucuk jarum masa derma darah..hihi
Alhamdulillah, 1 line je yg keluar kat alat tu..
so, sy negatif HIV!! 
ok, SETTLE 1 kerja!!
pasnie nak mengadap borang nikah pulak yea..

"bukan senang tau nak kahwin ni"
tu la ayat yg keluar dari mulut PPP yg buat ujian HIV kami..hihi
betul3!!!

# utk makluman, tempoh sah laku Ujian HIV adalah 6 bulan dari tarikh ujian..terima kasih! hihi..
(ada tulis dalam borang ujian nie yea)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...