Showing posts with label baju nikah. Show all posts
Showing posts with label baju nikah. Show all posts

Tuesday, July 02, 2013

Review Nikah #3 : Nikah Outfit

Assalamualaikum..
selamat petang!

sy sambung lagi review nikah..
kali nie nak citer pasal baju nikah dan yg sewaktu dengannya..
entri sebelum nie sy citer pasal Majlis Akad Nikah kan..
so, boleh tengok balik outfit sy kat situ..
cuma kali nie sy citer detail sikit..

inspirasi baju nikah sy cenggini la kononya..
baju kurung moden..
simple tapi cantik sangat!!

Tuesday, February 26, 2013

11 Hari : Misi Selesai

Assalamualaikum..
hai dear..
amacam projek kahwin korg??
hopefully dah banyak progress nya..

Alhamdulillah..
projek kahwin sy banyak yg dah settle..
tinggal 11 hari lagi..
macam tak percaya lagi nie..hii
next week is my big day..ohhh nervous nya..

ok, jom cek projek yg dah siap..

BAJU NIKAH
sy tempah jahit manik kat kawan my sis..
amat memuaskan hati.

PEARL HB 
done completely..my sis tolong..hii
at last, tercapai jugak hasrat nak buat pearl HB nie..


BUNGA ROZEK B2B
siap dengan jayanya..hehe
hopefully dapat jumpa rakan b2b yg dtg nanti..


DOORGIFT
done packaging!! dgn bantuan mak, my sis n anak buah..
next week baru blh packing dlm beg..yeayyy

MR & MRS
projek bantal hiasan lagi..

VEIL NIKAH
barang-barang dah beli : lace, kain dan pearl..
tunggu masa nak merealisasikan veil idaman..haha
belum start menjahit lagi..

Sunday, December 30, 2012

Teaser : Baju Nikah

Assalamualaikum..
selamat berhujung minggu semua!!
pada yang melangsungkan perkahwinan, Selamat Pengantin Baru!

ok, entri kali nie sy nk cerita tentang baju nikah..
act baju ni dah pun siap 2 hari lepas..
cuma lmbt update..
baju ni sy anta kat tukang jahit since bulan 7..
lama kan..
tapi faham-faham je lah..dah namanya tukang jahit, banyak lagi baju nak disiapkan..
tapi takkan nak tunggu sehari sebelum nikah baru nak siap..
so, terpaksalah di'push' jugak..

Alhamdulillah siap jugak, cuma kain je perlu dibesarkan sikit coz agak 'kesempitan' yea..haha
al-maklumlah time g ukur badan tu sy 'kecik' lagi..ahax
baju incik tunang pun tak siap lagi..seluar je dah siap..huhu
hopefully siaplah cepat..

ok, pic kat bawah ni teaser baju nikah sy..
kain ni sy beli sekali dengan baju incik tunang dekat Casa Moda..
kebetulan masa beli tu tengah sale macam sekarang ni..
so, siap pakej sekali lah..cuma tak termasuk sampin..
terpaksalah cari sampin kat kedai lain..
dan baru je beli sampin tu baru-baru ni..
suke3! >_<
wahhh tetiba excited pulak..haha


baju ni nampak agak kosong yea..
just dimeriahkan dengan kain lace..
so, nanti akak sy akan tambah manik-manik kat baju ni..
nak harapkan sy yang jahit manik tu?? oh tidakkk!!! haha..
kita tunggu hasilnya nanti ok! hii..tak sabar sudaaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...