Showing posts with label Sebamed. Show all posts
Showing posts with label Sebamed. Show all posts

Sunday, December 14, 2014

Eczema

Assalamualaikum..

nie entri yg dah lapuk kat draft..sori lambat share yea dear semua..

ekzema?? apa tu?? kalau nak tau jom baca link nie Eczema

ceritanya bermula pada suatu hari..ada tompokan pink kat pipi kanan Azeem sblh mulut..mulanya ingatkan ruam biasa, so just sapu losyen baby johnson's..lama-lama ruam tu makin besar..dahla nak Raya masa tu..aduhaiiii

sehari sebelum Raya ruam tu still ada n makin merah..risau dibuatnya..yelaaa nak Raya kan, tak comel pipi Azeem nanti..dahla jumpa org, nanti for sure asyik ditanya kenapa..so jumpa biras sy (kakak ipar IH) yg juga Doc Kanak2 kat rumah MIL..dia suggest guna krim Ezerra..jadinya malam tu jgak call kakak sy n kebetulan dia mmg kat Pekan PD..mintak tolong dia belikan di farmasi Alpro..ok dapatlah krim tu dgn harga RM48 (harga asal RM69.90 kot)..tak sabar nak sapukan kat pipi Azeem..

esoknya tu Hari Raya..giliran beraya di rumah MIL..tghr balik rumah mak baru dpt krim tu n terus je sapu kat pipi Azeem..dlm beberapa hari nampak ok dah sikit..tapiiii..ruam tu susah sgt nak hilang..dekat 2 minggu guna..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...