Showing posts with label ATT. Show all posts
Showing posts with label ATT. Show all posts

Wednesday, February 26, 2014

M2B : Monthly Check Up - 27w & ATT Dos 2

Assalamualaikum..

selamat petang bakal2 ibu n pembaca setia blog sy :)
Alhamdulillah rasa mcm cepat je minggu2 berlalu..

- entri pending -
al-kisah check up sy last week..

5th Check Up @ Klinik Desa Teluk Kemang
[19.2.2014]
27w

arini sy taknak keluar lewat2 lagi coz nanti lambat sampai turn n jenuh menunggu..
so seawal 8.10pg dah muncul kat KD..
org tak ramai lagi..oklah tu..
sy org ke 10 kot..

macam biasa, kena menunggu jugaklah..tapi tak lama mcm sebelum nie..
dlm 8.30 pg tu, nama dah kena panggil utk ambil sampel air kencing..
pastu duduk jap n tak lama tu nama kena panggil balik..
timbang berat naikkk 2.2kg okeh..huh
pastu cek tekanan darah (ok normal) ---> cek Hb 12.3(turun sikit dr sebelum nie)
JK inform kena injection ATT Dos 2 arini..aduhhh!!
pas cek darah, cek perut n jantung baby..
masa JK cek jantung tu, baby tiba-tiba kick dari dalam..
amboiii marah nampak..hihi

everything ok..
setel cek perut, masuk bilik suntikan utk dicucuk..
adoiii..masa JK cucuk jarum tu tak sakit lagi, tapi bila ubat tu masuk mmg rasa sakit sgt..
maka bermulalah kesengalan di lengan kiriku..huhu
pastu dah boleh balik..yeay!

dah masuk 3rd trimester, check up pun dah start 2 minggu sekali..
so next check up 5.3.14..

next week (27.2.14) means esok scan 28w..
tak sabar sangat nak tengok baby ibu n ayah..
if baby menyorok esok, terpaksalah scan di klinik swasta next time..
>_<

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...