Showing posts with label 1st trimester. Show all posts
Showing posts with label 1st trimester. Show all posts

Wednesday, December 11, 2013

M2B : Pengalaman Trimester Pertama

Assalamualaikum..

hai sweetie b2b, ex b2b, blogger n silent readers..
1stly, tahniah buat rakan ex b2b Ayeen yg dah selamat melahirkan baby gurl..happy 4 u dear..
rasa tak sabar pulak nk jadik mommy :) hihi..

1st trimester sy dah pun berlalu dgn jayanya..
Alhamdulillah..
mcm2 yg dialami spjg tempoh tu..
tapi syukur sbb alahan sy tak teruk sgt..

sebelum tau sy pregnant pun, selera mkn sy dah berkurang..
apatah lagi bile dpt tau ada si comel dlm rahim nie..
loya n muntah tu jgn ckplah..tapi tak kerap sgt..
morning sickness?? selalunya sy kena waktu mlm..so bkn morning la kn..
tak boleh nampak air dlm bilik air, for sure tekak nie tergedix2 nak muntah..
time gosok gg apatah lagi..berlumba2 'die' nak keluar..aduhaii
sabar jelah..
pening2?? Alhamdulillah sgt jarang sy kena pening2 nie..
cumanya waktu tido, sy rasa agak kurang selesa..
mcm susah nak tido..so pasang bacaan yassin baru blh tido nyenyak..
setiap mlm kena psg bacaan yassin baru blh tido..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...