Tuesday, June 25, 2013

Jemput Singgah Yea!

Assalamualaikum..
hai si cantik yg sedang baca blog sy :)
selamat petang!

terima kasih sebab sudi singgah kat entri nie..hihi
ekceli sy nak jemput adik manis semua jenguk2 blog baru sy..
Aisyah's Delight berkisar tentang hasil kerja tangan sy di dapur..hoho

memandangkan sebelum kahwin pun sy mmg seorang 'suri rumah', makanya sy penuhi dgn membuat apam comei dan coklat homemade..
Alhamdulillah ada rezeki sy..
cuma masa sibuk dgn persiapan kahwin, tak sempat nak buat..
2 bulan lepas kahwin pulak, masih menjadi suri rumah dan baru terima balik tempahan..hii
mood hanimun lama betul :)

arini baru je sy wujudkan blog baru..
mudah2an rezeki sy akan bertambah lepas kahwin nie..
aminnn..

jom singgah sini yea!


Sunday, June 23, 2013

Bila Jerebu Semakin Teruk

Assalamualaikum..
hai si cantik yg sedang berehat di hujung minggu..
moga sihat hendakNya..

baru² nie negara kita dilanda jerebu..
makin hari, makin teruk pulak jadinya..
nak keluar rumah pun tak boleh..arghhh
bila basuh n sidai baju, semua baju bau ASAP!!
eeee...sabar jelaaaa..

dok dalam rumah pun bau ASAP..apakah??
tekak mula perit, mata pedih dll..
hurmmm..

arini, Muar diisytiharkan darurat sebabnya bacaan IPU dah melebihi paras BAHAYA..
huh teruk kan..
mudah²an jerebu nie cepatlah hilang dan kembali seperti sediakala..
Ya Allah, turunkanlah hujan di negara kami ini..

korang jgn lupa pakai mask kalau keluar rumah tau..huhu

Friday, June 21, 2013

Review Kahwin #15 : Bunga Telur Teddy Bear

Assalamualaikum..
hai dear si cantik semua..
salam Jumaat!

arini sy sambung review kahwin yang dah lama ditinggalkan..
berkisar tentang bunga telur di hari persandinganku..ceewaahhh..haha
bunga telur nie special edition coz ditempah melalui rakan FB..
akk nie buat sendiri tau..so harganya fhm²lah..

sy tempah since awal tahun 2012 kalau tak silap..
tapinya asyiklah bertukar kaler tema..
naik pening akk owner nih melayan sy..hehe

at last tema yg sy pilih : kuning + peach + silver
takde kena mengena langsung ngan tema kahwin..ahax
hantam sajalah labuuu...

Thursday, June 20, 2013

Dapur Kecilku : Oreo Crepe vs Cornflakes Choc

Assalamualaikum..
hai si cantik semua!
rindunye nak mengarang..hihi

arini kepenatan buat oreo crepe - 1st try n cornflakes choc utk tester kuih raye..
sebab ada anak buah yg membantu, rajinlah jadiknya..
oreo crepe yg tak berapa nak menjadi..huhu
tak tahulah apa sebabnya, crepe (lempeng/kulit) dah jadi tapiii fresh cream pulak tak jadik..
ada masalah dgn whipping cream tu ke? entahla..
guna mixer tapi tak jadik smooth pun..adoiii
byk WC terbuang jadiknya..

erm, cubaan pertama failed..haha
nak buat lagi, tak tahulah bila..
dah semacam give up pulak..
baikkklah beli aje..hoho (:
esok dapat durian crepe yg sy tempah kt kwn my sis..
lagi senang kot, takyah buat..makan je!! hihi..

cornflakes choc pulak Alhamdulillah ok je..
sy buat utk bagi tester kuih raya dalam minggu nie or minggu depan..
coz tak lama je lagi dah start puasa, camne pulak org rase nanti kan..
hopefully ada rezeki sy..

ada yang nak tempah cornflakes choc utk Hari Raya? 
tempahan dah dibuka :) 
pertanyaan atau tempahan boleh emel sy yea..tQ!
>_<


Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, June 14, 2013

Review Nikah #2 : Majlis Akad Nikah

Assalamualaikum..
hai adik², kakak² semua!
Salam Jumaat dan selamat petang :)

dah 3 bulan pun..
tapi belum review masa majlis akad nikah..apakah?? haha..
sori yea..sy tunggu soft copy dari OP..
album+soft copy gmbr baru je dapat 31 Mei aritu..
dekat 3 bulan baru gambar kawen siap..sabar jelaa..

oklah, takmo bebel panjang..jom saksikan majlis akad nikah kami..

Tarikh : 8 Mac 2013 (25 Rabiulakhir 1434H)

pose sementara tunggu rombongan pihak lelaki tiba..

mak dan kakak² sy..

Wednesday, June 12, 2013

Cameron Highlands Part 3

Assalamualaikum..
hai semua!

arini sy update entri percutian di hari terakhir..
harap² korg tak bosan baca blog sy..hii
entri sebelum nie : Part 1 & Part 2

DAY 3 : 3 JUN 2013 - ISNIN

seawal jamm7.30 pg kami dah bersiap² utk check out dan pulang..
sekejap je rasanya..
Alhamdulillah pg nie jalan sgt lancar coz tak byk kete dah..
diorang sume dah balik kot..hihi

kami naik ke Brinchang utk membeli belah di Kea Farm sebelum balik..
ramai jugak orang kat situ tapi taklah sesak sgt..
family sy pun sibuklah bershopping..
beli teh, sayur, buah dll..
lagi lama kat situ, lagi byk brg nak dibeli..

jom tengok gambar gedix kami kat sane..hoho

pose ngn IH lepas susun barang dlm kete..

Pengalaman Bergelar Isteri

Assalamualaikum..
hai si cantek b2b yg bz dgn persiapan, ex b2b merangkap m2b dan mommy, 
silent readers n bloggers..

sekadar berkongsi pengalaman selepas bergelar isteri..
dengan perkahwinan jarak jauh (ada pulak istilah nie kan..hihi)

setelah 3 bln kami berkahwin, 
tentunya ada suka duka dlm menempuh bahtera perkahwinan..
mungkin kami masih baru dalam alam rtangga nie..
apapun Alhamdulillah kami bahagia..
dan syukur, sy dikurniakan seorang suami yg sgt menyayangi dan memahami sy..

perkahwinan jarak jauh (PJJ) 
tak semua drpd korg yg melaluinya..
apatah lg di awal usia perkahwinan macam kami..
bestnya kalau suami sentiasa ada di sisi kita kan..hurm
kadang² tu jeles jugak tgk kwn² yg selalu dgn suaminya..
tapi takpe, sy ada mak yg selalu menemani..hii
buat masa nie sy masih tinggal dgn mak sy..takdelah sunyi kan..
erm, mungkin ini cabaran buat kami dan ada hikmahnya juga..

Tuesday, June 11, 2013

Puncak Arabella Apartment @CH

Assalamualaikum..
hai si cantek b2b, ex b2b n others..

entri kali nie sy nak mereview keadaan apartment yg kami sewa di CH tempoh hari..
manalah tau nanti kot ada yg nak bercuti dgn family kat sana ke..
utk hanimun berdua, mcm tak sesuai lah kot..hihi
coz apartment nie ada 3 bilik dgn 2 bilik queen n 1 bilik single..

regenya bergantung pada musim..
kalau cuti sekolah n cuti umum, agak mahal sikit berbanding hari biasa..
masa sy ke sana, cuti skol..
so harganya RM 350.00/mlm..
kalau hari biasa, sy tak pastilah berapa pulak harganya..

apartment nie dimiliki oleh org Melayu..
so takdelah rase ragu² kan..
kami sgt bernasib baik coz tinggal nie je apartment yg 0 mase tu..rezeki..

eh lupa nak gtau yg apartment nie di Tanah Rata, berhampiran Taman Agrotek MARDI..
tak jauh dari pekan Tanah Rata..
apartment milik tuan tanah nie letaknya di blog H, tingkat 2..
depan umah pelakon okeh..tapi lupa nama pelakon tu..hii
details, boleh contact dia yea..

oklah, jum tengok keadaan dalamnya..

BILIK 1
katil single
psttt nampak tak comforter yg bersusun tu? 
semuanya siap disediakan..so tak payah nak penuhkan kete dgn toto bagai yea..hihi

Monday, June 10, 2013

Cameron Highlands Part 2

Assalamualaikum..
hai semua!
entri percutian family disambung lg..

DAY 2 : 2 JUN 2013 - AHAD

awal² pg lagi kami da gerak ke Brinchang..
ade Pasar Tani pagi nie..
kul 7.30 gerak dari apartment ke Brinchang..
aduhhh terperangkap dlm jemmm jugak lagi..
bayangkan awal pagi pun dah jem, caner tu..

tapi Alhamdulillah perjalanan yg agak lancar..
dan kami dpt parking tak jauh dari Pasar Tani tu (tapak yg sama dgn Pasar Malam)
just ronda² di PT tu n beli ubi keledek sikit utk MIL..
tak tau nak beli ape..so jalan² je la..
nak carik tshirt pun tak dapat..huhu
sebab dah merajuk ngn incik hubby..huh

next loc kami ke Taman Kg Sedia di Tanah Rata..
cadangnya nak ke KHM Strawberries & Jam..
1 kete dah sampai sane..
tapiii kami sesat ke tmpt lain (2 kete)..sempat lepak jap kat situ..haha
pastu baru carik tmpt yg betul..
tempatnya dekat je dgn Taman Agro Al Mashoor..

Saturday, June 08, 2013

Cameron Highlands Part 1

Assalamualaikum..
hai dear!

dah 3 bulan kawen pun nak honeymoon lagi??
hahaha..honeymoon lah sangat..
tak kiralah berapa bulan kawen pun, hari-hari adalah honeymoon kan :)

ekceli, bukan hanimun sgt pun..
just a family trip ke Cameron Highlands..
bukan family in law, tapi family sy..
kami sekeluarga ke sana 1-3 Jun baru² nie..
dah lama sangat tak bercuti bersama, so sy arrange kan percutian keluarga nie..
tarikh tu, my sis yg suggest n semua setuju..
apartment pulak, sy yg carik n booking..

3 Bulan Bersama

Assalamualaikum..
hai kawan b2b, ex b2b, blogger dan silent readers..
moga korg semua sihat² hendaknya..
selamat berhujung minggu!

seminggu suda blog nie ditinggalkan sepi..
sori yea dear, tak sempat update entri baru..
so, sy akan buat entri berantai arini..haha
kerajinan yg teramat..

Alhamdulillah, syukur kerana arini genap suda 3 bulan hubungan halal kami..
Alhamdulillah kami bahagia walaupun berjauhan..
subuh tadi incik hubby dah balik Klang..sob sob ;(
baru je mula keje lepas cuti seminggu..
so dah berjauhan balik..huhu

pertanyaan tentang 'dah ada ke?'
masih belum ada tanda²..
kami masih mencuba, mudah²an Allah beri kami rezeki..aminnn
cepat atau lambat, kami harus bersabar..
doakan kami yea korg..
>_<

Resipi : Agar-agar Milo

Assalamualaikum..
hai semua!

minggu lepas kerajinan melanda untuk mencuba resipi nie..
so search lah kat mr google dan terjumpa resipi dr sumber nie (link kat bawah)
time tu pulak bahan-bahan semuanya ada..so jadik jela..
dan masa tulis entri nie, semua agar-agar nie dah habis..
so tak sempat nak tinggalkan utk incik hubby..huhu
semalam baru je buat lagi utk dia tapi lain pulak rasanya..
hurmmm..

inilah hasilnya..
agar-agar milo versi Puan Aisyah yea..hoho
sy gunakan bekas ais berbentuk bear coz sgt comel..
kalau berminat, cuba carik kat super/hypermarket..sure ade..
ekceli sy mmg ada bekas nie utk buat coklat..

tadaaaa...
nie lah agar-agar milo bentuk bear yg sy hasilkan..
yg putih tu sebenarnya lebihan susu cair..
terbanyak pulak lebihnya so jadik agar-agar jugak..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...