Tuesday, May 28, 2013

Review Kahwin B2B Sha Vanilla

 Assalamualaikum..
hai dear b2b, m2b, blogger n silent reader..

minggu lepas, semua rakan b2b dikejutkan dgn pemergian seorang ex b2b,Fateha ke pangkuan Allah..
salam takziah buat suami dan keluarga Fateha..
semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org-org beriman..
- Al-fatihah -

Ahad lepas (26.5.13), seorang lagi rakan b2b telah melangsungkan perkahwinan..
Tahniah dear, Selamat Pengantin Baru!
moga kekal hingga akhir hayat..

sy berkesempatan ke majlisnya..
dan sempat jumpa perantin..yeayyy!!

nie lah Puan Sha yg comei..purple gituuu..

Thursday, May 23, 2013

10 Perkara Isteri Suka Suami Buat

1. "Saya suka suami mencium saya bila nak pergi kerja"

2. "Saya suka suami saya selalu memeluk saya"

3. "Saya suka suami saya peluk dari belakang dan mencium pipi saya sambil berbisik-bisik di telinga"

4. "Saat yang paling gembira bagi saya adalah ketika tangan saya dipegang erat suami"

5. "Saya suka suami membuat saya senyum dan ketawa"

6. "Saya sangat suka kalau suami saya selalu ucap 'i love you' pada saya"

7. "Saya rasa terharu bila sekali sekala suami masak untuk saya"

8. "Saya suka suami senyum pada saya"

9. "Suami saya jarang memuji saya. Saya suka kalau dipuji"

10. "Saya harap suami saya selalu menghubungi saya"

Wednesday, May 22, 2013

Review Kahwin #14 : Masalah Melanda Part I

Assalamualaikum..
hai si cantik b2b, ex b2b, m2b, blogger n silent readers..
tengok tajuk tu..
review apa pulaklah tu kan..
ekceli kali ni sy nak berkongsi permasalahan yg timbul di hari kejadian..
dari sebelum majlis hinggalah sesudah majlis..

1. Tarikh Majlis

pada asalnya tarikh sanding kami ialah 10.11.12 cz cantek no tu..
since bertunang pun dah cantek no nye 20.11.2011 kan..
tapinye dwn digunakan pd hari tu, so kami terpaksa anjakkan tarikh..
kali kedua pulak tarikh kami ialah 9.3 utk nikah manakala 10.3 utk sanding(siang) n tandang(mlm)..
itu semua idea incik tunang mase tu..
kami ikutkan aje..kang temper pulak kalau tak dgr ckp die..
ok takpe, kami setuju..

Si Kecik Adam

Assalamualaikum..
hai dear b2b, ex b2b, blogger n silent readers..
selamat petang!

al-kisah si kecik nie..
bukan baby sy yea, tapi baby my bestie yg baru deliver..hihi
baby nie lahir pd 4 Mei yg lepas..
nama die Adam Khalif..

masa my bestie kat wad, sy dah jumpa si kecik nie..
tapi tak sempat nak lama..
so, Ahad lepas sempatlah melepak kat umah my bestie nie..
nak jumpe si kecik..
tapiii si kecik nie tidooo je..
so dapat snap gambar masa dia tido jelah..hii

jom tengok pics si kecik Adam tu..

ada talent tak?? hihi..

Tuesday, May 21, 2013

Review Kahwin #13 : Penunjuk Arah

Assalamualaikum..
hai dear!!

kerajinan terlampau di hari Selasa..hihi
next update, penunjuk arah @ signage ke lokasi majlis..
sebelum nie sy ada buat entri pasal nie kat SINI 
tapi sy ubahsuai lagi signage tu sampai puas hati..hoho
maka terhasillah yang kat bawah nie..

signage nie sepenuhnya di design oleh sy..
couple doodle tu sy tempah sendiri melalui on9..regenye RM20..

signage kuning nie ala-ala sigboard 'kanak-kanak melintas' utk ke lokasi majlis sy..

Review Kahwin #12 : Bunting & Banner

Assalamualaikum..
hai dear semua!

bila weekend mmg takkan sempat nak update blog nie..
al maklumlah incik hubby ade kat umah..
so, sy sambung review yg dah ketinggalan zaman nie yea..hii

:: BUNTING ::
design asal by : Galeri Kad Kahwin ZR
'Majlis Perkahwinan' tu sy minta diubah jadi 'Majlis Raikan Cinta'
bunting nie free dgn pakej kad kahwin sy..
ade 2 pcs..so takyah tempah lain..hii

Thursday, May 16, 2013

Selamat Hari Guru 2013


Assalamualaikum..
hai semua!
harapnya belum terlambat utk sy ucapkan Selamat Hari Guru kpd semua guru2..
ade juga rakan b2b yg bergelar cikgu kan..
Terima Kasih kerana mendidik anak bangsa..

pengalaman tahun lepas menjadi seorang guru ganti sgtlah bermakna bg sy..
walaupun selama 4 bulan shj..
berkesempatan meraikan hari guru sbg seorang CIKGU..
first time tu..seronok sgt!!
mengajar pulak adik2 tahun 1 yg comel2 n keletah..
macam2 ragam diorang tapi tak pernah bosan..
nakal tu biasalah kan..

rindu sangat nak jadi cikgu lagi..
pernah apply kpli 2x tapi takde rezeki..
kenapalah sy tak amik kos pendidikan masa belajar dulu??
kalau tak, sure skrg dah jadik cikgu..hurmm
baru skrg terfikir..
mungkin ada hikmah..
harap2 ade rezeki sy..
aminnn..

Selamat Hari Guru..!! 
Guru Malaysia : 1 Aspirasi 1 Agenda..
Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, May 15, 2013

Soalan Cepumas Sebelum & Selepas Kahwin

Assalamualaikum..

hai si cantik b2b yg tengah sibuk dengan persiapan tu..
caiyok²!! 
ex-b2b, blogger dan silent readers..

lepas kahwin baru terfikir nak wujudkan entri nie..haha
sebab ape? sebabnya sy mengalaminya..

sure korang pun pernah ada pengalaman dan diajukan soalan² cenggini kan??
bukan tak suka diajukan soalan cenggini..
kadang² tu rase rimas jugaklah..
tapi bersabar dan pendamkan aje adalah lebih baikkk..
tak elok nak stress² kan..
kadang² kita jugak tanya soalan nie pada org lain..betul tak?
dah namanya manusia..

jom tengok soalan² cepumas a.k.a cepugangsa tue..

SEBELUM BERTUNANG

Bila nak bertunang?

SELEPAS BERTUNANG

Bila nak kahwin?

SELEPAS KAHWIN

1. Dah ada isi ke?

2. Berdua lagi ke dah bertiga?

3. Bila nak tambah lagi?

hurm..sy 'SANGAT SUKA' dgn soalan² tuh..hihi
lately bila dah kahwin, soalan 'dah ada ke?' selalu ditanya..
in shaa Allah, kami pun mahukannya..
tapi cepat atau lambat kami haruslah bersabar..
semuanya kurniaan Allah swt..
kalau ada rezeki kami, sure kami akan sampaikan khabar gumbira tu..
peace yoo!
>_<

* kpd ex-b2b yg bakal menjadi ibu, congrats dear m2b! :)
hepi dgn berita itu..Alhamdulillah~

Review Kahwin #11 : Kek Kahwin

Assalamualaikum..
hai si cantik b2b dan ex-b2b..
juga silent readers..

entri kali nie berkisar tentang kek kahwin sy..
merangkap kek hari jadi sy yg ke teeeeettt..hihi

kek nie sy tak tempah pun sebab pihak katering bg FREE dlm pakej dia..
so tak payah fikir pasal wedd cake lagi..
kek nie 3 tingkat dengan tema peach dan biru..
yee! itu tema kahwin sy..TERIMA KASIH yea!
terharu sangat..hukhuk

takyah bebel panjang2, jom tengok kek kahwin sy..

Tuesday, May 14, 2013

Jemputan Kahwin B2B Sha Vanilla


Assalamualaikum..
perhatian! perhatian! 
wahhh tetibe pulak ha..hoho

sape yea b2b or ex-b2b yg pergi wedd Sha Vanilla nie nanti??
manalah tau kite boleh jumpa kat sana nanti :)

Sha comei, kad nie dah lama sampai..
thanx atas jemputan..
in shaa Allah kalau takde aral, sy sampai kat majlis awk nanti..
wahhh sure tak sabar kan..hihi
dup dap dup dap..
>_<

Hari Ibu 12 Mei 2013

Assalamualaikum..
hai semua!

entri kedua utk hari nie..
tak terlambat utk sy wish 'Selamat Hari Ibu'!!
buat semua ex-b2b yg bergelar ibu..
bestnya kan..sure dpt hadiah dari hubby n anak2..

hari ahad tu, kami adik beradik buat surprise utk mak..
tapi celebrate nya lmbt sikitlah..malam tuh baru sambut..
coz masing2 ada hal waktu siangnya..
ada jugak my sis n abg yg takde sekali..huhu

juz celebrate kat umah..
dengan sebijik kek n makan malam..
apepun kami tetap hepi dan kenyang..hahaha

kek coklat : tempah kat kawan my sis..best sgt!!

Review Kahwin #10 : Candy Buffet

Assalamualaikum..
hai si comel dan si cantek b2b n ex-b2b..

entri nie dah lame dok dalam draft, tak sempat nak mengarang..
sibuk dgn tempahan apam comei skrg nie..hii
laa nie, curik2 mase mengarang..

candy buffet..
skrg nie dah menjadi kebiasaan utk sebarang majlis, perlu ada CB..
tp if taknak pun tak kisah je..
CB sy nie diuruskan oleh kakak sulung sy..
dia yg beria-ia sgt nak handle, so sy serahkan pd dia..
simple je corner CB sy nie..

jemput tengok meja CB sy..
sori tak banyak pic n takde close up..

Wednesday, May 08, 2013

Apam Comei Kembali

Assalamualaikum..
hai hai hai..

apam comei sy kembali lagi..
waahhh lame sgt bercuti dr buat apam comei nie..
since before kawen kot..
last buat utk hantaran kahwin je..
fuhhh lame tu..

tah knape tibe2 arini terajin pulak nak buat..
mood suda datang..
dapatlah 80biji..
50biji utk dijual, selebihya utk ditelan..
hohoho..

bisnes kembali lagi..
ade sape2 nk order tak? hii..

Sunday, May 05, 2013

Selamat Mengundi..!!

Assalamualaikum..
hai dear sekalian..
kpd yg melangsungkan perkahwinan arini, selamat pengantin baru..
kpd rakyat Malaysia, selamat mengundi..
jalankanlah tanggungjawab korg yea, pilihan di tangan korg..
1 undi adalah amat bermakna..
sila patuhi langkah-langkah pengundian dengan betul..
UNDI JGN TAK UNDI..!!
peace (",)v

Friday, May 03, 2013

Review Nikah #1 : Sijil Nikah Siap!

Assalamualaikum..
hai dear..

entri simple utk arini..
hold dulu review kahwin, masuk review nikah jap yea..
utk urusan dokumen nikah nie, sy dan incik hubby sendiri yg uruskan dari mula sampai akhir..
at least kami tahu lah prosedur nya kan..
so kalau ada org yg tanya, dah boleh jawablah..

Selesai Tugasan 30 April

Assalamualaikum..
hai rakan b2b, blogger dan silent readers..
salam Jumaat..

cepatnya dah bulan Mei kan..
sure ramai b2b yg masih sibuk dengan persiapan..
al maklumlah ujung bulan nie cuti sekolah bermula..
so ramai yg kawen time tu..
selamat membuat persiapan!!

al-kisah 30 April yg lalu..
pengundian awal telah pun berlangsung utk anggota tentera+isteri, anggota PGA+isteri serta polis..
selesai sudah diorang mengundi..
so, tunggu turn kite lah pulak kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...