Monday, April 29, 2013

Yippie Yeay Yeay

Assalamualaikum..
hai cantik manis semua, blogger n silent reader..

dekat seminggu tak update blog pink nie..
al maklumlah bila incik hubby ade, mmg takde masa lah nk mengarang..hihi
incik hubby cuti dr rabu hingga sabtu baru nie..
wahhh gumbira rasa hati bila incik hubby ade disisi..*gedik gitu..hoho
jumaat nie incik hubby balik lg nk mengundi..yeeehaa
kemain suke ati nye..
tak sabar nk tunggu jumaat nie :) yippie..

oklah cerita psl arini..
ade taklimat terakhir dan persediaan tmpt sebelum pengundian awal esok 30 april..
so dah settle semuanya td..
dari 9.00 pg - 1.45 ptg..
jadinya kena kumpul tenaga untuk tugasan penting esok..
kena berkumpul pukul 6.30 pg dan abis pukul 7.00 mlm..
fuhhhh balik nt sure pengsan..
ahad nt ade tugasan kira undi pulak..fuhhh

update review?? nanti sy smbung yea..
tunggu gmbr dr OP yg tak siap-siap lagi..
dah nak masuk 2 bulan kahwin, macam-macam halnya..

so, itu aje update utk arini..
selamat mengundi!!! :)

Tuesday, April 23, 2013

Info Sihat : Waktu Subur Wanita

Assalamualaikum..
hai semua!

dalam sibuk-sibuk dengan review wedd, terkeluar pulak tajuk entri cenggini kan..
just nak kongsi info nie so sy stop jap mereview..
sumbernya sy ambil dr blog Dr Azwan (siap copy n paste lagik..hihi)
"sharing is caring" kan :)

waktu subur wanita?? bila tu?? 
macam mana nak tau?? nak kira?? tak tau nak kira??
ok, jum baca kat bawah..

actually waktu subur wanita sangatlah perlu diketahui..kenapa??

Monday, April 22, 2013

Review Kahwin #9 : Hadiah

Assalamualaikum..
hai semua! 

seperti yg dijanjikan, entri kali nie sy nak review tentang hadiah yg sy dpt mase majlis..
bukan niat nak membangga diri yea, cuma berkongsi cerita..
terima kasih kepada pemberi hadiah..
Alhamdulillah..
hanya Tuhan saja yg dpt balas jasa kalian..

proses membuka hadiah kami tak buat malam lepas majlis bersanding..
sebabnya sangat penat beroutdoor n berposing sakan sampai lewat petang..
pastu malam kena rest utk majlis esoknya..
so hold dulu bukak hadiah nie sume..
malam lepas majlis bertandang barulah sibuk bukak hadiah nie sume..
dgn bantuan my BIL..dia yg semangat..hihi

inilah sebahagian hadiah yg sy dapat..mase nie tengah dok bz bukak hadiah..
gmbr di sebalik tabir tak dapat nak publish yea..hihi

Saturday, April 20, 2013

Review Kahwin #8 : Hantaran Hati Part II

Assalamualaikum..
selamat berhujung minggu dan bersantai..

entri kedua utk arini..
sambungan dari hantaran hati sebelum nie..
kali nie hantaran hati buat puan wifey (utk sy le..hihi)
ada 13 semuanya..coz sy balas 15 dulang hantaran..

hantaran ni juga my sis yg sama buatkan..
maknanya dia buat untuk dua belah pihak..
kesian my sis..tak menang tangan nak siapkan hantaran kami..
pepun sume terbaekkk!!!

ok jom tengok!
*pics credit to : blogger Zamani Abe 

Hantaran Hati buat Puan Wifey

1. Sirih Junjung

Review Kahwin #7 : Meja Hadiah

Assalamualaikum..
hai dear b2b yg sibuk dgn persiapan kawen..
blogger dan silent reader..

arini sy nak review meja kahwin pulak..
simple je pun..
takde yg menarik sgt, tapi nak review jugak..hii

ok jom start review..

before : gmbr diambil awal pagi sebelum majlis..juz dihiasi belon dan garland (pernah cite kat sini)..

Friday, April 19, 2013

Bertugas untuk PRU13

Assalamualaikum..
hai dear sekalian..
Salam Jumaat penghulu segala hari..

arini belum sempat update review kahwin..
kena g pjbt daerah utk dftr jadi kerani undi..
laa nie ngah dok sorg2 kt luar pjbt cz my sis ade meeting..
wifi laa ape lagi..hohoho..
baru smlm my sis inform pasal nie..
sebabnya ada kwn dia yg tarik diri last minute cz ada prob..

so arini kena bg salinan pe yg patut n gmbr kt pegawai bertugas..
sy akan bertugas pada 30hb nie untuk pengundian awal dan juga kira undi 5hb nt..
merase jugaklah kan..hii
income sehari = 3 angka..
boleh buat duit poket :)
padahal bertugas sehari je pun..itupun nk kecoh kn..haha

incik hubby pun ok jeq :)
yeeeeayyyy..
ok itu je nk update..
daaaa...
O_o

Thursday, April 18, 2013

Review Kahwin #6 : Henna Tak Menjadi

Assalamualaikum..
hai dear b2b, blogger n silent readers..

entri kedua utk hari ni..
sy nak review tentang henna..
mula-mula pakai inai serbuk dari Mekah, tapi tak pekat pun..
pastu mlm before majlis, pakai inai tiub pulak..pekat dan cantek!
inilah hasilnya..
tapi sy rasa amat kecewa..huhu

nak tau kenapa?? jom review gmbr-gmbr kat bawah..

inai malam sebelum nikah..ukiran tu my fren yg buatkan..sy suke!!

Handmade Door Signage

Assalamualaikum..

entri pembuka untuk hari nie..
sy baru siapkan door signage nie semalam..
utk letak kat pintu bilik kami di umah my MIL..
request dr incik hubby yg nak door signage jugak..hoho

takde mood nak buat quilling, so sy gunakan kain felt aje..
bunga n gulungan biru putih tu mmg dah ada..
so juz tampalkan aje..

jom tengok hasilnya :

simple je kan..lebih baik buat sendiri drpd tempah O_o

Wednesday, April 17, 2013

Review Kahwin #5 : Guestbook Corner

Assalamualaikum..
hai b2b, blogger dan silent readers..
satu hari = satu entri..
so, hari-hari blog nie akan diupdate..
in shaa Allah kalau takde halangan..

memandangkan incik hubby nun jauh di luar kawasan, so ada banyak masa terluang kat umah..
al maklumlah suri rumahtangga sepenuh masa..hihi
bila incik hubby balik nanti, sure tak sempat nak mengarang..

oklah, entri kali nie sy kongsikan dgn korg GB corner masa hari kejadian..
semuanya hasil kerja sy sendiri..

jom tengok gambar kat bawah nie..

inilah kedudukan asal GB corner masa pagi Sabtu sebelum majlis..
anak buah sy yg uruskan..

Tuesday, April 16, 2013

Hurix & Batuk

arini kena makan ubat batuk nie coz batuk tak ok lagi..
gulpppp!!

Review Kahwin #4 : Bilik Tidur Pengantin

 Assalamualaikum..
dear b2b, blogger dan silent readers..

jom menjengah bilik pengantin pulak..
nasiblah ada jugak gmbr full view dalam bilik..
itupun abang sy yg amik mase hari kejadian..

hiasan dalam bilik adalah hasil kerja tangan puan perantin nie sendiri..
kecuali belakang tabir katil tu..
my sis yg buat n gantung (pagi jumaat b4 nikah..hoho)

dari mengecat, menggosok langsir dan cadar, mengemas bilik, pasang langsir dan cadar, menghias bagai semuanya kerja sy yea..huh
jenuh jugaklah buat itu ini dan memanjat sorg-sorg..hihi
tapi puas hati dgn usaha sendiri walaupun tak cantik mana pun..
tema pilihan : PEACH

jom tengok hasilnya :

door signage menyambut tetamu >_<
inilah ruang beradu pengantin..
..aisyah & aidi..

Sunday, April 14, 2013

Review Kahwin #3 : Hantaran Hati Part I

Assalamualaikum..
hai dear semua..
review kahwin masuk entri yg ketiga..
so, tak perlulah nak bebel pjg-pjg..
jom tengok je hantaran kami yea..
ini semua hantaran hati buat incik suami..
sebanyak 15 dulang kesemuanya..
penggubahnya adalah my sis..

Hantaran Hati buat Incik Hubby

1. Sirih Junjung

Saturday, April 13, 2013

Bermulalah Kisah 'PJJ'

Assalamualaikum..
selamat berhujung minggu b2b n ex b2b semua..
juga buat blogger dan silent readers..

pejam celik pejam celik dahpun sebulan sy menjadi wifey kpd incik hubby..
8.4.2013 genaplah sebulan..
tapi gmbr dr OP xsiap lg..huhu
sume org da ty..mmg lmbt ae? huh..sabar jela..

semalam, incik hubby sy dahpun balik ke Klang..
bercuti sakan sebelum n selepas kawen..
dekat sebulan lebih dia cuti..
keje sendiri takpe kot..
tapi tu lah bila poket dah kering, haruslah penuhkan balik kan..huu
makanya bermulalah kisah perkahwinan jarak jauh (PJJ) kami..huhu

sy tinggal dgn mak sy lagi mcm sblm kawen..
huhuhu..
baru sehari tinggal dah rindu, acane tu?
takpelah, incik hubby pergi carik rezeki..
tak lame je nanti dia balik..
sedapkan hati sendiri..

hujan jugaklah mlm td before dia gerak..huhu
in shaa Allah nak mengundi nt incik hubby balik..
3 minggu lagi..ohhhh!! lame lagi tu..

Friday, April 12, 2013

Review Kahwin #2 : Bunga Tangan @ Handbouquet

Assalamualaikum..
hai dear b2b sekalian..
sure ramai yg masih bz dgn persiapan kahwin kan..caiyok2!!
hihihi..

maaflah sebab kelambatan meng'update' blog nie yea..
baru je buat 1 review aritu lepas tuh ditinggalkan sepi..
ok, kali nie sy buat review lagi..
bunga tangan sepanjang 3 hari majlis sy..

jom tengok gambar nie dulu..
tadaaaaa...inilah HB sy spjg majlis..
gmbr pinjam dr imported cameraman sy, blogger Zamani 
tapiii tak semua yg sy gunakan yea..
HB bear dan felt tu sy tak gunakan..
sayang kan..huh

Wednesday, April 10, 2013

Honeymoon Trip

Assalamualaikum..
hai dear b2b n blogger semua..
waaaa dah berkurun tak update blog..hoho
sori yea korg, kesibukan yg teramat sgt..
asik ulang alik bertandang umah sedara mara, bermlm di umah MIL dll..
so, takde kesempatan nk mengadap blog..
tunggu review sy yg lain-lain nanti yea..

selasa hingga khamis lepas (2-4 April 2013), barulah smpt kami pergi bercuti..
destinasinya?? for sure la CAMERON HIGHLANDS..hii
cam takde tmpt lain nkg kn, tapi situlah jd pilihan kami..
honeymoon time!! >_<

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...