Thursday, January 31, 2013

37 Hari : Kad Kahwin Siap!

Assalamualaikum..
hai semua!!
sedar tak sedar dah sampai ke hari terakhir dalam bulan Jan..
semakin berdebar-debar la pulak kan..
persiapan kahwin korg macam mana??
hopefully sume nye ok!!

al-kisah kelmarin, sy dapat call dari kak firah dr Galeri Kad Kahwin ZR..
katanya kad kahwin dah siap n boleh ambik..
yeayyy!! suke3!!
wahh tetbe je excited..
padahal macam tak caye je nak kawen dah rupanya..haha

ok, tak nak melalut lagi..
kepada b2b Melaka or N9 yg berminat nak tempah kad dgn harga yg agak berpatutan, 
bolehlah contact no kat bawah (dlm gambar) tu yea..
Galeri Kad Kahwin ZR nie duduk diamnya di Tmn Bukit Piatu Mutiara (atas Astana Moda/Jakel)
harga?? not bad la..


al-kisah semalam, sy g amik kad kawen tu dengan incik tunang dan mak sy..
puas hati sangat!!
nak tengok design kad kawen sy?? 
scroll ke bawah yea..hihi
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
tadaaaa...
nie lah kad kawen sy yg dah pun siap..
sy pilih kad kawen ala-ala majalah Pengantin..
sy tak nak gunakan gambar sy, so sy gunakan doodle cute tu..
amacam?? cute tak?? hehe..
so, dah boleh edar kad nie kat kwn-kwn dan b2b..yeehaaa


harga : RM0.49/pc
free : sampul (haruslah kan) + 2pcs bunting + 1000pcs TQ Tag
min order : 1000pcs

Tuesday, January 29, 2013

39 Hari - Tudung/Shawl Nikah

Assalamualaikum..
b2b n readers..

tinggal dua hari lagi kita melangkah ke bulan Februari..
cepatnya masa berlalu..huhu
kepada b2b Februari, selamat maju jaya >_< 

erm, entri sebelum nie sy ada ceritakan tentang idea tudung nikah kan??
ada tudung bawal dan shawl..
dah siap survey dah pun..tapiiiii semuanya takde..

laa nie, sy sangat admire kat shawl keluaran ShawlForYou yg kat bawah nie..
tapinya semuanya dah pun SOLD OUT..
jenuh jugak mencari yg same tapi tak jumpa :(
dah banyak sy cari tapi tak berkenan di hati pulak..huhu




at last jumpa ShawlLine..
adik beradik ShawlForYou kot..hihi (memandai jeq)
jenis shawl yg sy minat ni ada tapi kaler yg sy nak pulak takde..
banyak betul dugaan..
sy ty kat dia, katanya nanti dia check stock tapi sampai laa nie no respon..huhu
if takde jugak nanti, terpaksalah sy carik tudung bawal jugak..
itu last choice..
hurmmm...
dah la veil nikah sy bermasalah..tudung nikah pun bermasalah jugak :( 
sabar jela..

Saturday, January 26, 2013

Review Tunang : 1 Tahun 2 Bulan 6 Hari Yang Lalu

Assalamualaikum..
dear readers dan b2b..

apakah 1 tahun 2 bulan 6 hari yg lalu??
al-kisahnya majlis pertunangan sy tercipta..
tarikhnya 20.11.2011
suke tarikh tu..hii
kalau boleh, nak kawen 20.12.2012 tapi tak sesuai pulak..
hehehe..

bermula saat inilah sy menjadi tunangan kepada incik aidi >_<
wahhh dah setahun lebih tu..
tak lama lagi kami akan disatukan..
in shaa Allah..

berbalik pada tujuan sebenar entri ni diwujudkan..
sekadar berkongsi saat manis itu..
tak nak cite banyak, kita tengok je gambar-gambar kat bawah nie..
semuanya ada cerita tersendiri..

mini pelamin : pink putih
regenye = RM200

hantaran dari saya bertemakan kaler pink dan silver..my feveret kaler ok!! 
kesemua hantaran yg sy berikan kpd incik tunang ialah 19 dulang..
fuhhhh banyak sungguh..
Alhamdulillah..ramai kaum keluarga yg menyumbang makanan..
jumlah asal hanyalah 11 dulang..
rezeki kami..syukur!!
setiap hantaran sy letakkan satu teddy bear comel >_<
teddy bear tu memang sgt menjadi pujaan semua org..haha



hantaran untuk incik tunang..pink!!

hantaran dari incik tunang pulak sebanyak 13 dulang..
jumlah asal 9 dulang aje..
bertemakan biru dan silver..
setiap hantaran diletakkan seekor burung biru yg cantek >_<


hantaran dari incik tunang..biru!!

imam tengah tengok cincin ^_^

eh2! cincin dah pun disarung..hii
sy bergelar tunangan org..

future MIL dan mak sy..yg sblh sy tuuu sape erk?? lupa la..hihi

kakak-kakak dan anak buah sy..


tukang mekap a.k.a mak andam sy..
tukang buat pelamin sy juge..

incik tunang, mak dan anak buah sy..

anak buah sy..masa nie 8 org je, thn nie dah jd 9 :)

cameraman : mr. zamani

office mates di suatu masa dulu..

act, ada banyak lagi gambar..
tapi ini je yg mampu di upload >_<

42 Hari : Doorgift Lagi

Assalamualaikum..
dear readers n b2b..
belum terlambat untuk sy ucapkan
Salam Maulidur Rasul 12 Rabiulawal 1434H..
selawat dan salam atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W

42 hari lagi..
ohhh cepatnya masa nie berlalu..
rasa macam banyak je lagi yg tak siap lagi nie..
hantaran mmg satu pun tak siap lagi..
coz barang lum beli..huhu
so, kenalah pulun habis-habisan dalam awal bulan 2 ni untuk setelkan banyak benda..

entri arini sy nak cite sikit tentang doorgift sy..
aritu sy ada ceritakan special doorgift kan..
kali ni doorgift lain pulak..

sy gunakan 100 biji t/ware applelady..
kesemua t/ware ni sy lekatkan dgn sticker yg ditempah di Term 1,Seremban..
harganya 100 pcs = RM 16
murah ke?? bg sy, oklah..
sy da buat 2x disebabkan 2x tarikh bertukar..
masuk kali ke3 tukar, sy rasa juz nak tampal no 9 je kat tarikh tu..haha
kalau korg perasan, tarikh kat t/ware tu 10 Mac yea..
masa tu igtkan tarikh dah finalize..
tapi tak rupanya..
terpaksalah ikhtiar sendiri..huhu



apa yg sy nak isi dalam t/ware nie??
cuba teka!! hihi..
ok, kalau korg igt lagi masa kecik2 dulu..
ada satu biskut yg atasnya ada gula warna-warni..
alaaa yg nie..

hah..igt x??  biskut gula yg comel dan sedap!!
sy plan nak letakkan biskut nie..

takpun, biskut bear nie..
cz sy menggunakan tema bear ^_^


so, ada 2 choices biskut yg nak digunakan..
belum finalize lagi..
maybe guna biskut gula kot coz lebih colorful..hihi


Wednesday, January 23, 2013

DIY #9 : Centerpiece

Assalamualaikum..
hai readers..
projek DIY kembali lagi..
kali nie sy buat centerpiece..
dah berkurun lamanya siap benda ni, baru arini ditouch-up balik..
hihi

centerpiece..
apa yea centerpiece nie??
ayat mudahnya, pasu yg letak kat tengah-tengah meja makan tetamu tu..
ada yg letak bunga dalam pasu tu, lilin, atau apa-apa je la..

sy gunakan doyleys untuk centerpiece sy..
jom tengok apa bahan-bahannya..

 bahan-bahan (a) :
1. doyleys
2. lidi
3. sticker yg dah siap design dan digunting

(a) doyleys yg telah siap dilekatkan pada lidi..

bahan-bahan (b) :
1. botol innershine
2. polisterin
3. kain net or bouquet wrappers 
4. reben

(b) cara-caranya seperti di atas 1-6..(kalau tak faham boleh ty yea)

alternatif : tutupkan botol innershine tu dengan doyley supaya polisterin kat dalamnya terlindung..

ok, itu je la yea..
kitar semula dan jimat!! 
>_<

*veil nikah yg sy tempah dah pun siap dan sy terima ptg td..so sad :(
tunggu next entri..huhu

Monday, January 21, 2013

47 Hari : Bantal Hiasan & Door Signage

Assalamualaikum..
hai b2b n readers!!
kalau semalam, entri sy berkisar tentang pengapit arini sy kongsikan apa yg sy dah tempah..
bukan buat sendiri yea..
sy tak kreatif pun..hihi

bantal dan siganage nie dah lama dok dalam kotak..
tunggu masa nak digunakan je..
tak mau cite banyak, jom tengok!!

yg nie, bantal hiasan..
sy tempah sepasang kat SINI..
comel sangat secomel tuan yg buatnya..
bantal ni handmade yea..dari kain felt..
sangat senang berurusan dengan Nad..
dia sangat kreatif..
kalau berminat, boleh tgk info kat blog atas tu yea..

depan : aisyah, aidi
belakang : bahagia selamanya
in shaa Allah...

yg bawah nie pulak door signage..
sy akan gantungkan di pintu bilik..
dah lama sgt tempah yg nie kat SINI..
door signage nie berasaskan quilling..
masa tempah ni, sy belum menjinakkan diri dengan quilling lagi..
so, tempah jela kan..hihi
tengok kaler pun pink purple..haha
konon² dulu, nak buat tema wed pink purple..
tapi sebab banyak sgt org yg buat tema nie..
bertukar suda..ahax
berminat nak tempah?? klik link tu yea.. 

:: aisyah & aidi ::

ok, tu je untuk kali ni..
tata titi tutu
>_<

Sunday, January 20, 2013

48 Hari : Perihal Pengapit


Assalamualaikum..
menjelang 48 hari ke majlis raikan cinta..
semalam, sy dapat cerita sedih dari bakal pengapit sy untuk nikah dan malam berinai..
mulanya, sy mesej nak bagitau dia juz jadi pengapit untuk malam berinai..
tapi, lain pulak kisahnya..
dia maklumkan tak dapat jadi pengapit untuk nikah dan malam berinai tu..
sedih je kan..
so, terpaksalah sy fikirkan pengganti pengapit sy :(
hope ade yg sudi..
best fren sy?? tengah sarat mengandung masa majlis sy nanti..
macam mana dia nak jadi pengapit..hihi
hurmmm...

act, untuk bersanding nanti pengapit sy dah confirm..
harap sangat dia tak cancelkan..huhu
kalau tak, jenuh lah nak mencari pengapit last min..
takpun, untuk semua majlis sy nanti anak buah sy yg sulung je jadi pengapit sy..
senang cite..
argggghhhhh
takpe, nantilah fikir..

ada sape-sape tak yg sudi jadi pengapit sy??
sila angkat kening (^_~)

DIY #8 : Welcome Board

Assalamualaikum..
entri ke 2 untuk arini..
welcome board yg sy buat sendiri..
teaser nya kat bawah ni yea..
sy buat 2 pcs welcome board untuk sy dan incik tunang..
sy gunakan kain felt untuk tulisan dan quilling untuk hiasan..
dan sy tampalkan di atas soft board..
then hias je la..

act, memang dah lama siap cuma banyak sangat nak update..
so yg nie sy simpan dulu..hihi
nak tengok yg colorful, tungguuu yea..
kalau publish awal-awal, tak surprise lah nanti..hee

yang ini untuk sy..

dan yg ini untuk incik tunang..

dah lama sy simpankan welcome board dalam kotak..
cuma easel je tak buat lagi..
act, dah beli stand untuk board ni tapi untuk diletakkan atas meja je la..
tapi taknak nanti crowded pulak atas meja GB tu nanti..
so, nak jugak easel supaya board ni boleh diletakkan di sebelah meja/pintu masuk..
padahal taklah besar mana pun board nie..hahaha
mungkin nak upah jiran aje tolong buatkan easel tu..
hopefully menjadi..

DIY #7 : Paper Wheel

Assalamualaikum..
hai dear b2b n readers..
selamat berhujung minggu..

Alhamdulillah, sy da sihat sikit..
cuma batuk je belum ok lagi..
ok , entri kali nie sy juz nak kongsikan projek DIY yg sy buat..
paper wheel..
PW nie boleh dijadikan hiasan pelamin, hiasan meja GB atau hiasan lain..
ikut kreativiti korang lah kan..

Pw yg sy buat ni belum dapat dipastikan nak letakkan di mana..
bergantung pada tempat yg sesuai di dewan nanti..
yg penting, bahannya sudah pun siap..
nak tau apa yg sy tulis dan di mana sy letakkan??
tunguuu..
hihihi >_<

pada yg nak tau cara buat PW ni boleh jenguk SINI yea..

inilah hasilnya..
sy gunakan half A4 aje..
it's simple!!

Friday, January 18, 2013

Not Feeling Well


Assalamualaikum..
arini dah masuk 3 hari sy kurang sihat :(
pada asalnya sakit tekak je..
pastu semalam pening, panas badan..
la nie selsema pulak..
huhuhu..
doakan sy cepat sihat yea O_o

Wednesday, January 16, 2013

DIY #6 : Penunjuk Arah

Assalamualaikum..

penunjuk arah untuk majlis sy nanti dah siap design..
pada mulanya sy buat design macam ni..
ala² signboard kat tepi jalan tu..konon² hihi..
tapi bila print saiz A4 cam kecik je..
kenalah buat saiz A3 pulak..
pastu rasa macam susah je nak design size A3..
alamak kena tukarlah kot..
tapi sayanglah pulak..huhu


terpaksalah tukar design yang agak simple macam nie..
nanti juz print atas kertas warna pastu laminate..
buat saiz A4 je agaknya..
tengok keadaan lah nanti..

Idea Kahwin : Bunga Tangan

Assalamualaikum..
hai readers..!!
erm semalam entri sy cite pasal idea tudung nikah kan..
so arini cite pasal idea bunga tangan- HB pulak..
tinggal 52 hari baru nak fikir pasal nie..
harap² tak terlambat lah..huhu

sy pun baru je dapat idea nak buat HB utk nikah..
so, sy pun carilah HB yg comel dan sesuai untuk nikah di Google..
macam² design yg sy jumpa..
kreatif sungguh kan..
antaranya..

Qanasuri :: bunga tangan felt ::

Rai's Craft :: bunga tangan kristal ::

Rai's Craft :: bunga tangan pearl ::

:: bunga tangan fabrik ::

Haida Safera :: bunga tangan felt ::

act, sy sangat berminat dengan felt HB yg first sekali tu..
tapi tengok yg pearl pun cantek jugak..
masalahnya kat sini manik² agak mahal :(
so terpaksalah melupakan hasrat tu..

ok, yg ni hasil kerja tangan sy menggulung felt..
baru dapat banyak ni je..
masih dok bz membuatnya..
hopefully sempat siap..
caiyok2!! 
>_<




Tuesday, January 15, 2013

Idea Kahwin : Tudung Nikah

Assalamualaikum..
hai readers n b2b..
macam mana persiapan kahwin??
hurm, sy ni kerisauan lah takut last min nanti ada yg tertinggal..
huhu..
borang nikah pun belum hantar lagi ni..adoiii
barang hantaran lagi lah..
banyak belum beli lagi..
hope sempat setelkan sebelum akhir bulan 2 nanti..

tudung nikah??
the most important thing..
masih dalam dilema laginak beli dan pakai yg mana..
act sy nie bawalovers..
masa bertunang pun pakai tudung bawal..
tudung ekspres tu, memang tak geng la..hehe

korang ada cadangan tak utk sy??
please help me..!!
tudung bawal, shawl, etc.
huhu..

tengok dis gurl pakai tudung bawal simple but nice kan..
senang nak pakai juga..

shawl yang ni memang sangat cantek!! 
kena plak pada si pemakai ni..sweet je >_<

yg ni plak lebih kurang yg atas tadi..

yg ni pula bawal jenis kerawang..nampak nice jugak..
pastu pakai veil ngelip-ngelip..sure cantek!!

yg ni shawl shasmeen sakura Radiusite..
agak femes di masa ni..not bad!!
tapi kalau pakai shawl ni, sy kena pakai inner bawal jugak..hihi

huh..macam mana nie???
ketiadaan idea la nak pilih yg mana..


Sunday, January 13, 2013

Take 5 : Apam Comei

Assalamualaikum..
hai hai hai..
jemput singgah cuci mata jap yea..
saje nak promote apam comei yg sy buat nie >_<
interested?? 
macam-macam adaaaa...

FB : Apam Comei

polkadot + ladybug + bee

strawberry + orange

angrybird

tembikai merah

angrybird + hello kitty + ninja turtles

ninja turtles

hello kitty

ladybug + bee



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...