Wednesday, April 10, 2013

Honeymoon Trip

Assalamualaikum..
hai dear b2b n blogger semua..
waaaa dah berkurun tak update blog..hoho
sori yea korg, kesibukan yg teramat sgt..
asik ulang alik bertandang umah sedara mara, bermlm di umah MIL dll..
so, takde kesempatan nk mengadap blog..
tunggu review sy yg lain-lain nanti yea..

selasa hingga khamis lepas (2-4 April 2013), barulah smpt kami pergi bercuti..
destinasinya?? for sure la CAMERON HIGHLANDS..hii
cam takde tmpt lain nkg kn, tapi situlah jd pilihan kami..
honeymoon time!! >_<


: selasa :
kami bertolak dr PD pukul 11.00 pg dan smpai di Brinchang pukul 4.45 ptg..
kami ikut Simpang Pulai..
Alhamdulillah tiada halangan..
kami terus ke Equatorial Hotel utk survey rate bilik..not bad la rate nye..
pastu kami ke Strawberry Park Resort dgn tujuan yg same..
tapi jauhnya resort nie..tmbh pulak tak jumpa reception..so taknak lah..haha
hotel ke3, kami ke Cameron Highland Resort..
fuyooo rate die, tekejut gegurl..tapi view die cantek..
next, kami ke Casa Dela Rosa letaknya di Tanah Rata..
half price @ discount..besttt!!! view pun ok..tapi hold dulu..
kami ke D'la Ferns pulak..rate lebih kuranglah tapi view kurang..
fikir punya fikir, kami decide ke Casa Dela Rosa..
check-in sebelum pukul 7 tu..adoiii..
rate RM240.00/mlm (asalnye RM480.00/mlm)
arini,takde aktiviti yg dpt dibuat kecuali makan..haha lapar teramat sgt..
mlm tu kami ke Marrybrown je utk dinner..hihi
tak smpt nk survey lg dah..
pas mkn, blk hotel n zzzzzz..

:: rabu ::
pagi : breakfast di hotel..makanan best!!
tghr : kami ke ladang teh Cameron Valley n Cameron Bharat di Tanah Rata..
mase nie hujan lebat..so bersabar tunggu dlm kete je..
tak lame tu, hujan reda..kami terus ke ladang teh..
yeayyy!! bergambar sakanlah kami..
tapi tak dapat amik gmbr berdua..huhu
ptg : kami naik ke Kea Farm utk shopping..!!
alih-alih nmpk signboard Rose Centre Kea Farm..
so, ajak incik hubby g situ..hoho
incik hubby ikutkn aje..suke3!!
nk masuk situ, kena byr yea tapi tak mahal lah..
RM5.00/org..
tercapai hasrat nk ke sini..hihi
aktiviti kat sini, bergambar jela..
mmg best sbb macam-macam kaler ros ade..
tapi tak boleh petik yea..hii
dah puas bergmbr, barulah kami g shopping..
kami beli strawberi (wajib), jagung madu, keledek dll..
family yg kirim, ikutkn la..
abis shopping, g mkn kat Brinchang pastu blk hotel..
mase kat Brinchang nie, kabus sgt tebal smpai tak nmpk jln..
dan sgt sejuk..tapi tak lame pun..tak smpt amik gmbr..huhu
mlm tu takde aktiviti..tdoooo jela..

@ Cameron Valley


@ Rose Centre


:: khamis :: 
pagi : breakfast last..besttttt
tghr : pukul 10.00 pg kami dah siap-siap check out hotel..
then, kami ke MARDI di Tanah Rata..
masuk kena byr yea..RM3.00/org..
jln-jln n pekena aiskrim strawberi homemade dulu..RM2.00 semangkuk..
pastu bergmbr kat dlm nie..
beli jem strawberi kat kiosk die, pastu keluar..
kami ke Kea Farm lagi sbb nk beli teh strawberi..agak murah kat sini..
RM8/kotak..kena pandai tawar menawar yea..
kami borong 12 kotak..haha..tu pun mak yg pesan..
pastu pekena strawberi celup coklat..besttt
3btg RM5.00..
dah abis shopping, kami pun bertolak pulang..
tapi otw tu, kami ke Ladang Teh Boh di Habu..
tak dapat ke kilang sbb under renovations..huhu
dapat pergi ladang je laa n bergambar lagi..hihi
pastu trn lagi dan kami singgah di Lata Iskandar..
Subhanallah..canteknya..airnya sejukkkk..
snap gmbr lagi..yeayyyy
then, good bye Cameron Highlands..!! >_<
kami smpai di tol Tapah pukul 4.45 ptg dan smpai umah pukul 8.30 mlm..


@ MARDI




@ BOH Tea, Habu

strawberi coklat!! yummy..

enjoyyy sgt dgn trip nie..
hotel pun sgt selesa n puas hati..
nk pegi lagi nanti..yeehaaa..
ok jum tgk gmbr-gmbr kami di sana..

*susah betul nk bergmbr berdua..huhu..
if ade pun, mintak tlg couple yg dtg honeymoon..hihi

2 comments:

cik fadh said...

selamat pengantin baru ;) berseri2 muka..huhu

aisyah kz said...

tq dear :) dah sebulan dah pun..kejap je..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...