Sunday, November 04, 2012

Hujung minggu yg sibuk!

Assalamualaikum..

salam ahad semua!
apa program hujung minggu korang yea??
mesti ada yang sibuk mengemas rumah, berkelah, mengadap komputer dll kn..
program saya pula??
saya sibuk dengan apam comei dan coklat handmade la..
al-maklumlah, sejak jadi 'suri-rumah' ni kenalah cari duit dengan bisnes..haha

semalam saya sibuk menyiapkan 100 biji apam untuk tempahan..
taklah banyak sangat kan??
tapi.......disebabkan banyak apam yang tak jadi, kenalah buat lagi dan lagi..
jenuh jugak nak menghabiskan 3 adunan..fuhhh~
tah kenapalah apam ni buat hal pulak..
ada yang tak berapa masak, tak naik (gebu) dan lava filling terkeluar..
so, takkan lah nak bagi orang yang tak perfect kan??
tu yang kena buat sampai semuanya cukup 100 biji dan ok!!
bayangkan dari pukul 1.30 ptg sampai pukul 11.00 mlm baru selesai semuanya..
berhenti pun untuk solat..
letihhhh nya...
untunglah sebab ada pembantu (anak buah) untuk selesaikan masalah ni..
kalau sorang-sorang, jenuh sampai arini pun belum tentu siap..
so, yang tak berapa nak jadi tu ada dalam tupperware untuk dimakan!
banyak kot..haha makan sampai lebam~

arini pulak, saya sibuk menyiapkan coklat oreo untuk dijual..
Alhamdulillah dapatlah menyiapkan 100 biji pagi tadi dengan bantuan anak buah saya juga..hii
jadi, petang-petang ni bolehlah bersantai >_< 

jum cuci mata tengok hasil kerja tangan saya..hii



Friday, November 02, 2012

Quilling Mode

Assalamualaikum..
salam Jumaat semua!!
hurm, dekat 2 minggu tak berblogging nie..
sibuk mengadap quilling..
al-maklumlah persediaan untuk wedding nanti..hehe

korang tau ke apa quilling tu?? 
cuba search guna encik google yea :)
senang cerita, quilling ni satu seni menggulung kertas untuk dijadikan bentuk contohnya bunga, haiwan dll.
cuba tengok contoh gambar kat bawah ni..
cantik kan??!!

frame = sumber : Lin Handmade Greetings Card

tujuan utama saya buat quilling ni??
mestilah untuk wedding saya nanti :)
DIY kan lebih jimat kos..
so, saya dah pun prepare untuk guestbook, frame n welcome board..
lepas wedding nanti, baru review yea :) hii..

cover guestbook = sumber : Share Your Love With Cards

so, untuk beginners yang berminat dengan seni quilling ni bolehlah beli setnya di blog Lin Handmade Greetings Card yea!! >_<

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...